Odbojkašice maksimalne sa Italijankama na startu!

Izvor: B92, 07.Avg.2016, 03:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkašice maksimalne sa Italijankama na startu!

Reprezentacija Srbije uspešno je započela takmičenje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneriu, pobedivši selekciju Italije 3:0 – (27:25, 25:20,25:23).

Naše devojke odigrale su sjajan meč prvog kola grupe B i potpuno zasluženo upisale prvi trijumf.

Uskoro opširnije...

Tekstualni prenos meča pratite na našem sajtu.

U prvom setu gledali smo veliku borbu od prvog poena, igralo se bukvalno poen za poen, pa nijedna reprezentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije uspela da stvori ni dva poena prednosti. Naš tim predvodile su Stefana Veličković, Brankica Mihajlović i Tijana Bošković, a ritam igre nije se menjao do samog kraja prvog dela igre.

Naše devojke prve su stvorile dva poena viška (18:16), međutim Italijanke su uzvratile i došle na tri poena do vođstva, ali spomenute devojke nisu dozvolile da protivnik završi posao. Jelena Nikolić i Milena Rašić vezale su nekoliko dobrih servisa, a pobednik prvog seta odlučen je posle pecanja Martine Đuiđi – 27:25.

Srpkinje su na krilima dobre igre u finišu prvog seta nastavile u istom ritmu, pošto su drugi deo meča otvorile su serijom od četiri vezana poena. Ipak, Italijanke su uspele da se konsoliduju i ekspresno vrate u meč, da bi izjednačile na 11:11.

Činilo se da ćemo ponovo gledati veliku borbu i neizmenično osvajanje poena na obe strane, ali je onda usledila nova serija našeg tima za maksimalnu prednost od šest poena, posle čega su izabranice Zorana Terzića rutinski privele set kraju – 25:20.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FURIOZNE SRPKINJE: Naše odbojkašice deklasirale Italiju na startu takmičenja na OI

Izvor: Kurir, 07.Avg.2016

...Izabranice selektora Zorana Terzića igrale su sjajno u svim segmentima i zasluženo nanele težak poraz velikom rivalu - 3:0 (27:25, 25:20, 25:23)..Prvi set je bio najneizvesniji Italijanke su propustile tri set lopte, pre nego što su Srpkinje došle do prve, i odmah je iskoristile - 27:25 U naredna...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.