OIM: Kalaba sedmi, Kamasi 10.

Izvor: B92, 25.Avg.2014, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OIM: Kalaba sedmi, Kamasi 10.

Srpska atletičarka Atina Kamasi osvojila je prvo mesto u B finalu u bacanju koplja rezultatom 49.63 metara na Olimpijskim igrama mladih, a ukupno je bila 10.

Jasmina Pruginić zauzela je drugo mesto u B finalu discipline 2000m stipl sa vremenom 7:04.70 minuta, što joj je donelo ukupno 11. mesto.

Rvač Jovan Kalaba izgubio je u kategoriji do 85kg grčko-rimskim stilom mečeve od Bugarina Kirila Milova, Indijca Šri Pala i Egipćanina Ahmed Ahmeda, dok je savladao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šej-Ksong Beu MekMura iz Američke Samoe u meču za sedmo mesto.

“Nisam zadovoljna 11. mestom u ukupnom plasmanu jer sam spremna za više, ali verujem da će biti bolje uskoro. Danas sam imala jedan pad, što me je omelo da imam bolje ukupno vreme“, rekla je Pruginićeva nakon B finala.

Trener atletičarki Feđa Kamasi prokomentarisao je njihov nastup na Olimpijskim igrama za mlade: “Jasmina Pruginić imala je dva peha, pala je u kvalifikacijama što ju je koštalo plasmana u A finale, a onda i u B finalu, i nije uspela da ostvari bolji rezultat. Od Atine Kamasi sam očekivao plasman u A finale i borbu za visok plasman na osnovu njenih rezultata tokom godine. Smatram da je sama važnost ovog takmičenja, najvećeg u njenoj karijeri, uticala na to da ona podbaci. Ispravila je to u B finalu gde se psihički vratila i uspela da ostvari rezultat približan svom rekordu.“

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.