Sahranjen Basara: Srbija pamti svoje velikane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2024, 17:31

Sahranjen Basara: Srbija pamti svoje velikane

Vajar, pisac i akademik Svetislav Arsić Basara sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Ministar kulture Nikola Selaković rekao je na sahrani da samo ona Srbija koja pamti svoje velikane, kao što je Svetislav Arsić Basara, ima pravo na budućnost, saopšteno je iz njegovog kabineta.
Selaković je kazao da je taj umetnik punih 40 godina bio redovni član Srpske akademije nauka i umetnosti, navodeći da će Basaru najpre pamtiti kao "divnog čoveka i najboljeg predstavnika našega naroda".
Ministar je istakao da Basara nije svoje uzore tražio po belome svetu, već je nadahnuće tražio u tradiciji i kulturi svoga naroda, kako bi, veran svojim korenima, imao pravo na budućnost...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.