Milinković i atletičarke bez završnice, Ivana Maksimović uzor mladima u Nandžingu

Izvor: Blic, 26.Avg.2014, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milinković i atletičarke bez završnice, Ivana Maksimović uzor mladima u Nandžingu

Kajakaš Bojan Milinković nije uspeo da završi trku slaloma na Olimpijskim igrama za mlade jer je obišao bovu više i "produžio put", dok atletičarke Jasmina Pruginić i Atina Kamasi nisu uspele da se plasiraju u finala mešovitih štafeta (8x100m). U Nandžingu je ulogu "sportskog uzora" imala Ivana Maksimović.

“Bojan je veslao trku u slalomu jako dobro, imao je ukupno 9. vreme ali obišao je jednu bovu više nego što je trebalo pa je diskvalifikovan. Zadovoljni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo što je pokazao da i u slalomu jako dobro vesla iako to nije njegova disciplina. Generalno smo zadovoljni ovim Olimpijskim igrama zato što je Bojan ostvario 4. mesto u sprintu što je njegova disciplina, a očekujem da će u budućnosti biti još bolji“, rekao je Uroš Pavlović, trener Bojana Milinkovića.

Pruginićeva i Kamasi su bile članice štafeta koje su činile po četiri devojčice i četiri dečaka iz različitih država, ali nisu uspele da se plasiraju u finale. U Nandžingu je boravila i Ivana Maksimović, koja je izabrana od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta da bude jedna od “Sportskih uzora“ mladim olimpijcima tokom Igara. Po dolasku iz Kine, prenela je utiske.

Olimpijske igre mladih su za mene jedno predivno iskustvo. Hvala Međunarodnom olimpijskom komitetu što me je izabrao da budem uzor

mladim sportistima i kroz mnogobrojne radionice i predavanja prenesem neko svoje iskustvo i svoju životnu priču. Biti među vrhunskim sportistima i podmlatkom koji već punom parom hvata zalet za velike uspehe je meni bilo pravo zadovoljstvo i nadam se da sam uspela u svojoj misiji. Ove Igre se u mnogo čemu razlikuju od “velikih“ Igara, prvenstveno po atmosferi kako u selu tako i na borilištima. Oseća se taj mladi duh i ta lakoća sa kojom se pripremaju za dane borbi. Prijateljstvo i druženje su u prvom planu, a kroz to i podrška za buduće poduhvate. Iako sam profesionalac kome je, kada dođem na takmičenje, ozbiljnost na prvom mestu, ove Igre su me podsetile da kroz ljubav i uživanje u onome sto radite dolaze rezultati i da nije sve surovi profesionalizam.“

Tim Srbije završio je svoja takmičenja na Olimpijskim igrama za mlade u Nandžingu sa dve osvojene srebrne medalje: Nemanja Majdov (džudo ekipno) i Tamaš Kajdoči (dizanje tegova).

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.