Na Seoskoj olimpijadi u Pocerskom Pričinoviću hiljadu i po takmičara

Izvor: RTS, 27.Avg.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Seoskoj olimpijadi u Pocerskom Pričinoviću hiljadu i po takmičara

Tradicionalno, svakog avgusta, jedno selo u šabačkom kraju postane olimpijsko. Ove godine Pocerski Pričinović drugi put je ugostio učesnike 14. Seoskih olimpijskih igara, uz pomoć Sportskog saveza i pod pokroviteljstvom grada.
Na 14 borilišta prava olimpijska groznica - hiljadu i petsto takmičara i još toliko navijača. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Za seosku olimpijadu, kondicija se kažu učesnici stiče na njivi i u domaćinstvu, ali i u seoskim klubovima gde postoje dobri uslovi  za trening, od fudbala do streljaštva.
 
"Ja sam kapiten ekipe, bavim se ovim deset godina, dobro smo gađale sve, očekujem prvo mesto ekipno, kao i prošle godine", kaže Slađana Gavrić iz Lipolista.
Sportski duh i timsku igru pokazalo je oko 50 ekipa svih generacija  iz 23 sela, posebno najmlađi:
"Meni je baš lepo i ja sam ovde zbog fudbala."
"Počela sam da treniram fudbal pre godinu dana, nema veze što sam devojčica odlično napredujem i baš mi se sviđa ovde."
Organizatori kažu da je seoska olimpijada važan  datum u  kalendaru i da se zbog sporta  odlažu svi poljoprivredni radovi. 
"Pozitivna atmosfera, gde su svi došli da se druže i uživaju i da im je rezultat, da ne kažem u drugom planu, neki imaju taj sportski duh da se takmiče", kaže Miloš Mitrović, koordinator Seoske olimpijade.
Sreten Radovanović, iz organizacija Seoske olimpijade dodaje: "Najbitnije je što su ovde mladi od 7 do 77 godina, imamo i žensko rvanje i muško rvanje, i ženski fudbal i muški fudbal i nadvlačenje konopca".
Novinar Milovan Đenadić zapaža sledeće: "Zajedno vidite dete koje sa 10 ili 12 godina i čoveka od 60 kako razvnopravno razgovaraju, dogovaraju se oko utakmica i takav duh generacijkog zajedništva ne postoji nigde".
U publici i drag gost iz Kruševca koji je u timu prve pomoći bio i na Seoskim olimpijskim igrama davne 1974. 
"Sam sebi sam odlučio da dam odušak i pošto sam već bio tamo, da i ovde prisustvujem, baš mi je drago, oduševljen sam", kaže Bogoljub Mladenović iz Kruševca.
Za sve učesnike, kao i u sportu, timski su pripremani gulaš i pasulj, oba dana rekordan broj porcija.
Slobodan Urošević, kuvar iz Rumske kaže je spremno pasulja za 1000 ljudi: "Znači, za to je potreban dobar pasulj, dobra kobasica, dobra slanina i ljubav". 
Ljubav je bila potrebna i za dobru organizaciju. Dodeljene su medalje i novčane nagrade, a pehar olimpijskog šampiona ostao je u rukama domaćina iz Pocerskog Pričinovića.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.