Dan IX: Srbi opsedaju Rod Lejver

Izvor: B92, 20.Jan.2014, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan IX: Srbi opsedaju Rod Lejver

Novak Đoković, Ana Ivanović i Nenad Zimonjić devetog dana Australijan opena boriće se za plasman u polufinale.

Prva će na teren Ivanovićeva, koja svoj meč sa Eženi Bušar igra druga po redu na Rod Lejver Areni. Program počinje u jedan ujutru, a prve su na igralištu Na Li i Flavija Peneta.

I večernji program >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Rod Lejver Areni obeležiće Srbi - od 9 ujutru po našem vremenu sastaju se Novak Đoković i Stanislas Vavrinka, a posle toga Nenad Zimonjić i Daniel Nestor za suparnike imaju Aleksa Bolta i Endrua Vitingtona.

Posle spektakularne pobede nad Serenom Vilijams, Ana Ivanović ima šansu da se plasira u svoje prvo Gren slem polufinale još od 2008. godine i osvajanja Rolan Garosa.

Protivnica joj je 19-godišnja Kanađanka Eženi Bušar, koja je Anu pobedila u jedinom dosadašnjem međusobnom okršaju, prošle godine na Vimbldonu bilo je 6:3, 6:3.

"Ona je veoma mlada, taj okršaj na Vimbldonu bio je veoma težak. Ona je budućnost tenisa i sigurno me očekuje komplikovan duel“, smatra Ivanovićeva.

Bušar je trenutno 31. na svetu, prošle sezone proglašena je za ’novajliju godine’, a do sada je Kanađanka igrala jedno WTA finale u karijeri – prošle godine je poražena od Samante Stosur u tri seta u finalu u Osaki.

"Ana je pobedila Serenu, što automatski znači da je bila odlična. Gledala sam jedan deo meča, stvarno je bila sjajna. Očekuje me teška bitka, to je sigurno. Ovo je četvrtfinale Gren Slema, niko vam neće pokloniti pobedu", kaže Bušar.

Đoković i Vavrinka igrali su 17 puta, a Novak vodi sa 15-2 u pobedama. Ipak, taj ubedljivi skor ne sme da zavara, pošto je Švajcarac kao igrač potpuno sazreo tek u poslednjih godinu i po dana.

„On ove godine nije izgubio nijedan meč, osvojio je titulu u Čenaju i ima više samopouzdanja nego ranije. U poslednjih 15 meseci igra najbolje u svom životu, sada je Top 10 teniser i učvrstio je svoju poziciju u tom društvu. Već je pobedio neke vrhunske igrače na Gren slem turnirima i jednostavno se oseća da više veruje u sebe kada izlazi na teren. Nema favorita u predstojećem meču“, kazao je Đoković.

Novak i Vavrinka prošle godine su odigrali epski meč na Australijan openu, kada je srpski teniser u četvrtom kolu slavio sa 12:10 u petom setu.

Maksimalan broj setova igrali su i u Njujorku, tada je bilo 6:4 u petom setu, a posle toga je Đoković još bio bolji u Parizu i Londonu.

“Ne znam šta da očekujem. On je neverovatan igrač, posebno na Gren slemovima, posebno ovde. Igra toliko dobro. Gledao sam ga malo protiv Fonjinija. Njega je zaista teško pobediti. Prošle godine smo igrali pet setova ovde, pa pet setova na US openu. Ali nisam pobedio. Nisam pronašao rešenje kako da ga pobedim. Biće veoma teško, ali pokušavam da se popravim svaki put. Treniram da bih igrao takve mečeve, četvrtfinale ovde protiv jednog od najboljih igrača sveta. Imaću šansu da pokušam ga pobedim. To je najvažnije“, rekao je Vavrinka.

Zimonjić i Nestor uradili su veliki posao eliminisavši devete nosioce Firstenberga i Matkovskog, a sada ih čeka lakši posao, barem na papiru – rivali su im Australijanci Aleks Bolt i Endru Vitington. Ipak, ne treba ih shvatiti olako, pošto su izbacili treće nosioce Davida Marera i Fernanda Verdaska.

Rod Lejver Arena, od 1h po srednjoevropskom vremenu:

Na Li – Flavija Peneta

Ana Ivanović – Eženi Bušar

Tomaš Berdih – David Ferer

od 9h:

Novak Đoković – Stanislas Vavrinka

Nenad Zimonjić/Daniel Nestor – Aleks Bolt/Endru Vitington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AO: Ana otvara "srpski program", nastavljaju Đoković i Zimonjić

Izvor: Sportal.rs, 20.Jan.2014

Novak Đoković i Ana Ivanović plasirali su se u četvrfinale Australijen opena, a za prolaz među četiri najbolja igraće u utorak. U konkurenciji dama, prve će na teren "Rod Lejver arene" izaći Na Li iz Kine i Italijanka Flavija Peneta.

Nastavak na Sportal.rs...

Sećate li se epskog dvoboja?

Izvor: B92, 21.Jan.2014, 02:14

Od devet časova ujutru po srednjoevropskom vremenu Novak Đoković i Stanislas Vavrinka igraće četvrtfinalni okršaj na Australijan openu...Pre godinu dana njih dvojica sastali su se rundu ranije i podarili nam, uz polufinale Rolan Garosa Nadal - Đoković, najbolji meč u 2013. godini...Vavrinka...

Nastavak na B92...

Uživo: Ko će na megdan Berdihu? Novak i Vavrinka u borbi za polufinale

Izvor: Blic, 21.Jan.2014

Novak Đoković korak po korak ide ka cilju i het-triku na Australijan openu, a na putu do polufinala stoji mu i Stanislas Vavrinka. Njihov duel sa "Rod Lejver" arene možete da pratite uživo blog Blicsporta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.