Uživo: Novak nastavlja odbranu londonskog trona, Đoković - Nišikori 4:1

Izvor: Blic, 15.Nov.2014, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Novak nastavlja odbranu londonskog trona, Đoković - Nišikori 4:1

Novak Đoković nastavlja odbranu trona završnog mastersa Londonu i u polufinalu igra protiv japanskog tenisera Keija Nišikorija, a taj meč možete pratiti uživo uz Blicsport.rs.

Nole je u "O2 areni" pružao fantastične partije, deklasirao je Čilića, Vavrinku i Berdiha, protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koga je pobedom overio ostanak na prvom mestu svetske rang liste do kraja godine.

Svetski broj jedan je izgubio svega devet gemova u tri meča koja su prosečno trajala 65 minuta, što najbolje govori koliko je dominantan. Nišikori je jedan od malobrojnih tenisera koji može da se pohvali kako nema negativan međusobni skor sa Đokovićem - 2:2. Ove godine su se dva puta sastali, poslednji put slavio je Novak nedavno u polufinalu Pariza, dok je Japanac bio bolji u polufinalu US Opena.

U drugom polufinalu završnog mastersa u Londonu od 21 časa igra se švajcarski derbi između Rodžera Federera i Stanislasa Vavrinke.

PRVI SETNišikori kratko parirao, Novak napravio brejk

Duel je počeo Novakovim sigurnim servisom i poenom odmah iz forhenda, da bi onda poslao i lopticu u aut. To je bilo prolazno, jer je forhendom poveo sa 30:15, a Nišikori je dva puta pogodio mrežu za 1:0. I prvu dužu razmenu dobio je Đoković greškom rivala, ali je druga pripala Nišikoriju sjajnom bekhend dijagonalom, pa je izjednačio. Namestio je ruku prvi na svetu i "ispalio" dva servis-vinera i dva asa, te ekspresno poveo sa 2:1.

Nišikori je kao i Berdih dan ranije imao problem prilikom drugog servisa, nije osvojio nijedan poen iz tri pokušaja i Novak je došao do 0:30, ali je iz proklizavanja kao da se igra na šljaci pogodio mrežu. Ipak, nastavili su se problemi za Nišikorija, pa je Đoković stekao dve brejk lopte - prvu nije iskoristio, ali jeste drugu tako što je Japanac dužu razmenu okončao slanjem lopte u aut za prvi brejk na meču i 3:1.

Od poslednjih 14 poena Nole je uzeo 12 i ujedno sa nulom potvrdio brejk.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO: Đoković - Nišikori 4:1

Izvor: Mondo, 15.Nov.2014

Srbin opet ugra protiv Japanca, ovaj put u polufinalu Završnog Mastersa u Londonu. Novak Đoković u velikoj formi grabi ka finalu. Kei Nišikori ne može da pronađe rešenje za prvog igrača sveta...Foto: AP/Alastair Grant..Novak Đoković se već revanširao Kei Nišikoriju za poraz u polufinalu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.