UŽIVO: Đoković - Berdih 3:3 (6:2)

Izvor: Press, 09.Nov.2012, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Đoković - Berdih 3:3 (6:2)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra protiv Čeha Tomaša Berdiha meč trećeg kola Grupe A završnog Mastersa sezone u Londonu.

Đokoviću je posle pobeda nad Endijem Marejem (2:1) i Žo-Vilfred Congom (2:0) teoretski danas dovoljan samo jedan set da bi se plasirao u polufinale, dok je Čehu neophodna pobeda nad Srbinom, kako bi prošao grupnu fazu takmičenja (uz uslov da Conga dobije Mareja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << večeras).

S obzirom da je Čeh u 11 prethodnih duela sa Srbinom samo jednom izlazio kao pobednik (polufinale Vimbldona 2010.), nema sumnje da će Đoković u ovom meču ispuniti cilj i osvojiti jedan set. Dodatni motiv za Đokovića biće i taj što se pobeda u Londonu vrednuje sa 130.000 evra, tako da je sigurno da će naš as pružiti maksimum da zabeleži još jedan trijumf na ovom takmičenju. Pored toga, Đokoviću će biti jako važno da završi kao prvi u grupi kako bi izbegao Švajcarca Rodžera Federera (obezbedio prvo mesto u grupi B) u polufinalu.

U drugom meču iste grupe večeras se sastaju Marej i Conga. Mareju za polufinale takođe treba samo jedan osvojen set protiv Francuza. Sa druge strane Conga može do polufinala samo pod uslovom da pobedi Mareja sa 2:0, a da Đoković identičnim rezultatom dobije Berdiha.

TOK MEČA

II SET

Ponovo će set servisom otvoriti Berdih. Nešto opuštenije ušao je Novak u drugi set pa je sa dva loša udarca "pomogao" Berdihu da osvoji gem i povede sa 1:0. I više nego siguran bio je Đoković na svoj servis i, ponovo sa "nulom" dobija gem i izjednačava na 1:1. Rešio je Novak ekspresno da završi ovaj meč i "uhvati" što više vremena za odmor pred subotnje polufinale. Iskoristio je Novak drugu brejk loptu i tako praktično stavio Čeha u bezizlaznu situaciju i pred eliminaciju sa turnira. U četvrtom gemu Berdih je iskoristio opuštanje našeg tenisera i tako vratio brejk (2:2).

Velika borba viđena je u narednom gemu, u kojem je presudio servis češkog tenisera koji je uspeo da spase brejk i to "asom". Berdih je nastavio dobro da servira i da osvoji gem što mu je donelo prednost (3:2).

Đoković je odlično odservirao u narednom gemu i bez izgubljenog poena poravnao rezultat 3:3,

I SET (6:2 za Đokovića)

Duel servisom otvara Berdih. Dobar pocetni gem za Čeha koji je sa tri dobra servisa stekao prednost kojom je došao u vođstvo. Kao što se i očekivalo, Berdih u duelu sa Đokovićem neće ulaziti u razmenu udaraca i poeni se uglavnom završavaju posle servisa, ili jednim ili maksimalno dva udarca posle toga. Đoković sa "nulom" stiže do izjednačenja. Dva forhenda Čeha odlaze u mrežu i Novak stiže u priliku da u ranoj fazi seta stigne do brejk lopti. Iz potpune defanzive Đoković uspeva forhend dijagonalom da stigne do tri vezane brejk lopte. Ispoklanjao je praktično Đoković greškama poene Čehu (dva na drugi servis) koji je uspeo da spasi sve tri brejk lopte. Međutim, posle sjajnog riterna i greške Čeha, Srbin stiže do brejka i vođstva od 2:1. Sa tri slaba udarca koja je ispucao u aut, Đoković sada rivalu pruža priliku da napravi ribrejk. Srećom, Berdih ponovo greši iz forhenda (već četvrti put) - izjednačenje. Indisponirani Čeh opet greši iz forhenda tako je Đoković uspeo da se izvuče i potvrdi brejk (3:1). Uzeo je Đoković potpuno "pod svoje" Berdiha. Dominira Srbin na terenu i od njegovog udarca zavisi svaki poen u dosadašnjem meču. Nova brejk lopta za Srbina. Nova greška Berdiha iz forhenda donosi Đokoviću dva brejka prednosti (4:1). Bez prevelikih napora i uzbuđenja Novak rutinski krči sebi put kao osvajanju prvog seta - 5:1. Berdih posle 30:30 dobrim servisima uspeva da popravi utisak u prvom setu i smanji ma 5:2. Novak u narednom gemu servira za osvajanje seta i potvrdu plasman u polufinale Mastersa u Londonu. Mirno, staloženo, sa velikom sigurnošću kod udaraca, Novak stiže do tri vezane set lopte. Iskoristio je Novak drugu set loptu i tako matematički prošao u polufinale Mastersa u Londonu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.