Proslava uspeha  srpskih sportista

Izvor: Politika, 30.Jan.2012, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslava uspeha srpskih sportista

„Bravoooo! Bravoooo! Bravoooo! Na kalendaru bi trebalo 29. januar upisati kao državni praznik. To su zaradili srpski sportisti – poručili su vatreni navijači okupljeni na Trgu Republike posle jučerašnjih utakmica. Ni hladnoća od koje se ledio dah nije sprečila poštovaoce sporta da na ulicama metropole podele radost zbog trijumfa Novaka Đokovića na teniskom terenu, vaterpolista na šampionatu Evrope i srebrnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << odličja kojim su se okitili rukometaši na Evropskom prvenstvu.

„Čim naši reprezentativci zatresu protivničku mrežu, meni neko od drugara skoči na ramena. Svaki poen osetio sam na plećima. Uperite objektiv i u ovog veseljaka što mi je za vratom. Sa mojih leđa peva pobedničke pesme – probijajući se kroz masu, kršni apsolvent poljoprivrede Predrag Jović „ogovarao” je prijatelje sa kojima je gledao utakmice.

„Eto razloga za trodnevno slavlje” – uveravala je grupa studenata arhitekture grabeći krupnim koracima ka Terazijama. Njima u susret dolazila je kolona automobila sa Slavije okićena trobojkama. Ugrejani celodnevnim navijanjem pojedini tinejdžeri rashladili su se sedeći na krovu vozila. Ogrnuti zastavom, zbog uspeha naših momaka, zaljubljeni „golupčići” častili su se poljupcima. „Potrošili smo snagu bodreći Đokovića, i ostalu ’decu‘ u bazenu i na terenu” – uglas kažu vremešni supružnici Ruža i Gojko Vukobratović, koji su autobusom iz Mirijeva došli u centar grada da osete slavljeničku atmosferu, ali i da je uveličaju, zbog toga su brže-bolje povukli reč, da su potrošili snagu. Neće, kažu, da se žale, a decom, vele da smatraju sve one koji su mlađi od njih i za koje s velikom ljubavlju strepe, jer i u sportu čovek mora da bude borac i da pazi na poteze protivnika – mudro podučavaju penzioneri. „Mislila sam da samo dokoni utakmice gledaju, ali kad su mi unuci rekli da se na tri strane za pobednički presto borimo navijala sam iz sveg glasa” – uverava baba Ljubica Knežević iz Koteža, njoj su unuci zbog ručka koji je zagorio dok je sedela pred televizijskim ekranom obećali večeru u pekari. Gotovo cela nacija poslednjeg dan vikenda od jutra do mraka imala je samo jedan zadatak – da navijanjem pomogne svojim sportistima. Zajednička pozitivna energija dala je blistave rezultate. Recepte bi valjalo zapamtiti i sačuvati – za neke nove pobede.

A. K.

objavljeno: 30.01.2012

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.