Poraz Zimonjića i Đokovića u dublu, Češka vodi sa 2:1

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2010, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Zimonjića i Đokovića u dublu, Češka vodi sa 2:1

BEOGRAD -

Srpski teniseri Nenad Zimonjić i Novak Đoković izgubili su danas u Beogradskoj areni od Tomaša Berdiha i Radeka Štepaneka sa 1:3 (6:3, 1:6, 4:6, 1:6) u dublu, pa je Češka povela sa 2:1 u meču polufinala Dejvis kupa.

Češka je povela pobedom Štepaneka nad Troickim od 3:1 (4:6, 6:2, 6:4, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 6:4), da bi Srbiji izjednačenje doneo Janko Tipsarević koji je savladao Berdiha, takođe sa 3:1, (7:5, 6:2, 2:6, 7:6).

Đoković nije igrao u prvim singl mečevima, pošto se nije oporavio od napornog učešća na Otvorenom prvenstvu SAD na kome je ranije ove nedelje igrao finale u četiri seta.

Finalista Dejvis kupa zato će biti odlučen u sutrašnjim singlovima. Prvo će Đoković od 14 sati igrati sa Berdihom, a potom će Tipsarević odmeriti snage sa Štepanekom.

Đoković - Berdih

Đoković je protiv Berdiha, sedmog tenisera sveta, igrao tri meča i dva puta je pobedio, ali je izgubio u jedinom ovogodišnjem susretu, u polufinalu Vimbldona. Tipsarević i Štepanek, 37. i 35. teniseri sveta, igrali su dva meča i ostvarili po pobedu.

Selektori obe ekipe mogu i da promene igrače do sat vremena pred početak mečeva.

Česi su svakako bliži pobedi, pošto su u paru uspeli da savladaju jednog od najboljih dubl igrača sveta Nenada Zimonjića i Novaka Đokovića, drugog tenisera na ATP listi, koji je u sredu doputovao iz Njujorka gde je igrao finale Otvorenog prvenstva SAD.

Umor je primorao Đokovića da propusti jučerašnji dan duela sa Česima. Najbolji srpski igrač, uprkos danu odmora, u dublu nije bio na prepoznatljivom nivou, a izostala je i podrška Zimonjića, specijaliste za igru parova.

Srpski par je, ipak, uspeo da povede sa 1:0, pošto je u osmom gemu oduzeo servis protivnicima i sačuvao prednost za 6:3.

Taj brejk, međutim, bio je jedini koji su srpski teniseri napravili, dok su Česi bili mnogo ubedljiviji.

Odmah su osvojili prva dva gema drugog seta, potom novom serijom od 4:0 brzo stigli do izjednačenja - 6:1.

Rani brejk

Treći set Berdih i Štepanek su prelomili ranim brejkom, koji im je doneo vođstvo od 2:1, uskoro i 3:1, što je im je bilo sasvim dovoljno.

Srpski dubl je jedinu šansu da se vrati u meč imao u drugom gemu četvrtog seta, kada su stekli prvu brejk priliku na servis Štepaneka.

Nisu je iskoristili, što su Česi strogo kaznili i osvajanjem šest gemova uzastopce stigli do konačnog trijumfa.

"Nismo se izborili sa velikim pritiskom, željom da pobedimo. Bili smo mnogo stegnuti, veliki je ulog bio. Sutra se igraju još dva singla, treba sada da motivišemo igrače, ali verujem u naš tim", istakao je odmah po završetku meča selektor Srbije Bogdan Obradović.

Porazu Srbije u dublu prisustvovali su, između ostalih, i predsednik Srbije Boris Tadić i ministar ekomonije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.

Prvi finalista Dejvis kupa već je odlučen, pošto je Francuska u Lionu stekla nedostižnu prednost od 3:0 u duelu sa Argentinom.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup,   Novak Đoković finale,   Beogradska Arena

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.