Novinari: Španovićeva i Đoković najbolji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2014, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinari: Španovićeva i Đoković najbolji

Atletičarka Ivana Španović i teniser Novak Đoković najbolji su sportisti Srbije u 2014. godini, prema izboru Udruženja sportskih novinara Srbije.

Najbolja srpska atletičarka, ovu nagradu osvojila je drugu godinu za redom, dok je prvoplasirani svetski teniser poneo ovu titulu po treći put za redom.

"Trudim se da budem najbolja što mogu, zadovoljstvo je biti u konkurenciji za ovu nagradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog toga sam još ponosnija na ovo priznanje", poručila je Španović na dodeli nagrada u skupštini Grada Beograda.

Aleksandra Radujko, vlasnica agencije za odnose sa javnošću New Media Team, PR Novaka Đokovića za Srbiju, preuzela je nagradu za prvog tenisera sveta, koji je bio sprečen da dođe na dodelu zbog pripreme za predstojeće turnire.

"Novak je ovu godinu obeležio pobedama, osvojio je Vimbldon, ostao na prvoj poziciji ATP rang liste, a imao je i razloga za slavlje na privatnom planu", izjavila je Radujko.

Priznanje “Novinar godine”, dobili su Radoslav Simić (RTS), u oblasti elektronskoh medija i Zoran Stojadinović (Sportski žurnal) za štampane medije.

Za “Kameru godine “ nagradu je dobio snimatelj RTS Momir Milutinović, dok je nagradu za “Dopisnika godine” dobio Budimir Cvjetić, dopisnik “Sportskog žurnala “ iz Zrenjanina.

Novinarka RTS Bojana Šumonja dobila je nagradu "Branka Prelević", a priznanje za "Životno delo" dobio je novinar RTV Kragujevac Kazimir Petrović.

Nagradu za eksluzivni materijal dobio je novinar SOS televizije, Vladan Tegeltija koji je tokom tri nedelje proteklog Mundobasketa zabeležio snimke iz svlačionice reprezentacije Srbije, sa terena, ali i svlačionice.

Na čelu sa Jovanom Tanurdžićem, žiri Udruženja sportskih novinara Srbije činili su: Dragiša Kovačević (SOS kanal), Miodrag Stojanović (Sport), Predrag Sarić (Sportski žurnal), Stevan Kovačević (Radio Beograd),Aleksandar Cvejić (Agencija Info centar) i Zoran Markovic(RTS).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.