Novak sve bolji, igra se treći set

Izvor: RTS, 15.Maj.2014, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak sve bolji, igra se treći set

Đoković - Kolšrajber 1:1 (4:6, 6:2, 3:0). Novak Đoković igra meč osmine finala turnira u Rimu. Protivnik je Nemac Filip Kolšrajber. Direktan prenos iz Rima možete gledati na Drugom programu RTS-a.

23.04 - Osvajanjem prvog gema u trećem setu, Novak prvi put vodi u ovom meču. Nakon prvog gema, Đoković osvaja i naredna dva.

22.50 - Manje grešaka i dobra igra, Đokoviću donose izjednačenje. Igraće se treći set. 

22.37 - Drugi set >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Novak "otvara" mnogo bolje i sigurnije, pa je poveo sa 4:1. 

22.10 - Đoković je popravio igru, vratio se u meč na 5:3, ali loš početak srpskog tenisera donosi Kolšrajberu priliku da osvoji prvi set, što je Nemac i učinio - 6:4.

21.51 - Nemac ima lepu, ali nikako nedostižnu prednost, vodi sa 3:0 u prom setu, umnogome zahvaljujuži greškama Novaka Đokovića, koji e uspeva da pronađe "ritam". 

21.46 - Četiri neiznuđene greške Đokovića u prvom gemu, koji je, na servis srpskog tenisera, pripao Kolšrajberu. Nemac odličan, siguran i koncentrisan na svom servisu, vrlo brzo vodi sa 2:0.

21.40 - Počeo je duel u Rimu, Đoković prvi servira. 

21.30 - Za nekoliko minuta počinje susret. 

21.00 - Meč u Rimu će, prema poslednjim informacijama, početi u 21.30 sati. 

Posle pobede nad Radekom Štjepanekom od 2:0, sledi duel protiv uvek neugodnog Nemca Filipa Kolšrajbera, trenutno 29. igrača na ATP listi. Pošto je prošle godine stao u četvrtfinalu tog turnira, Novak bi u slučaju pobede nad Kolšrajberom, smanjio zaostatak na ATP listi za Rafaelom Nadalom, koji na tom turniru brani titulu.

Đoković je imao manjih oscilacija u prvom meču na turniru. Vidljivo je da mu nedostaju mečevi nakon saniranja povrede zgloba. Ipak, uspeo je da u dva seta prebrodi prvu prepreku i bez predugog ostajanja na terenu stigne do osmine finala.

Novak i Kolšrajber u dosadašnjoj karijeri sastajali su se četiri puta. Novak ima pozitivan skor, slavio je pobedu u tri meča. Poslednji put su se sastali prošle godine u šesnaestini finala Rolan Garosa, pobedio je naš as sa 3:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4, 6:4. Jedinu pobedu Nemac je ostvario još 2009. godine, takođe na Rolan Garosu, tada je on slavio pobedu od 3:0, što je još jedan dokaz da Nemcu odgovara šljaka.

Ukoliko savlada i tu prepreku, Đoković će u borbi za polufinale igrati protiv boljeg iz duela u kome se sastaju Španac David Ferer i Letonac Ernest Gulbis.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 2,8 miliona evra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novak u "petoj" brzini

Izvor: RTS, 16.Maj.2014, 00:05

Đoković - Kolšrajber 1:1 (4:6, 6:2, 5:1). Novak Đoković igra meč osmine finala turnira u Rimu. Protivnik je Nemac Filip Kolšrajber. Direktan prenos iz Rima možete gledati na Drugom programu RTS-a...23.11 - Fantastična igra Đokovića, Kolšrajber ne uspeva da pruži značajniji otpor, rezultat...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.