Читај ми!

Novak u četvrtfinalu Rima!

Đoković - Kolšrajber 2:1 (4:6, 6:2, 6:1). Đoković je loše započeo meč u Rimu, izgubio prvi set, ali je u nastavku meča popravio igru i stigao do preokreta protiv Kolšrajbera. Naredni rival - David Ferer.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Nemca Filipa Kolšrajbera sa 2:1 (4:6, 6:2, 6:1) i tako se plasirao u četvrtinu finala turnira masters serije u Rimu.

Nešto lošiji početak meča srpskog tenisera je možda, one pesimistične navijače, zabrinuo, ali je Novak Đoković, nakon izgubljenog prvog seta, vrlo brzo vratio osmehe na njihova lica.

Novak je, naime, loše „otvorio" meč, dosta grešio u uvodnim gemovima, što je Filipu Kolšrajberu donelo prednost od 4:0. Đoković je uhvatio ritam, smanjio na 5:3, ali je, ipak, Kolšrajber osvojio prvi set rezultatom 6:4.

Na startu drugog seta Đoković je protivniku odmah dao do znanja da neće grešiti kao na početku meča. Mnogo boljom i sigurnijom igrom u polju, Đoković je poveo sa 4:1, a do kraja seta Nemcu je prepustio samo jedan gem i dobio set sa 6:2.

Treći set srpski teniser je započeo u „petoj brzini". Vrlo brzo je poveo sa 4:0, stizao je svaku lopticu na terenu, i odigrao nekoliko lepih poteza.

Kolšrajber nije umeo da odgovori na dominaciju drugog tenisera sveta, pa do kraja meča nije uspeo da pruži značajniji otpor, već je uspeo samo da osvoji utešni gem u trećem setu.

U nastavku turnira, Đoković će odmeriti snage sa Špancem Davidom Fererom, koji je ranije danas pobedio Ernesta Gulbisa sa 2:0.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 2,8 miliona evra.

Ovako je tekao meč u Rimu: 

23.16 - Posle utešnog gema za Kolšrajbera, Đoković ima tri meč lopte. Prvu nije iskoristio, ali jeste drugu! Kraj meča! 

23.11 - Fantastična igra Đokovića, Kolšrajber ne uspeva da pruži značajniji otpor, rezultat je 5:0. 

23.04 - Osvajanjem prvog gema u trećem setu, Novak prvi put vodi u ovom meču. Nakon prvog gema, Đoković osvaja i naredna dva.

22.50 - Manje grešaka i dobra igra, Đokoviću donose izjednačenje. Igraće se treći set. 

22.37 - Drugi set Novak "otvara" mnogo bolje i sigurnije, pa je poveo sa 4:1. 

22.10 - Đoković je popravio igru, vratio se u meč na 5:3, ali loš početak srpskog tenisera donosi Kolšrajberu priliku da osvoji prvi set, što je Nemac i učinio - 6:4.

21.51 - Nemac ima lepu, ali nikako nedostižnu prednost, vodi sa 3:0 u prom setu, umnogome zahvaljujuži greškama Novaka Đokovića, koji e uspeva da pronađe "ritam". 

21.46 - Četiri neiznuđene greške Đokovića u prvom gemu, koji je, na servis srpskog tenisera, pripao Kolšrajberu. Nemac odličan, siguran i koncentrisan na svom servisu, vrlo brzo vodi sa 2:0.

21.40 - Počeo je duel u Rimu, Đoković prvi servira. 

21.30 - Za nekoliko minuta počinje susret. 

21.00 - Meč u Rimu će, prema poslednjim informacijama, početi u 21.30 sati. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије