Pilčević: Cena maline od 350 dinara za kg minimalna da bi opstala proizvodnja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2024, 09:56

Pilčević: Cena maline od 350 dinara za kg minimalna da bi opstala proizvodnja

Otkupna cena maline od 350 dinara po kilogramu sa tendencijom rasta je minimalna i predstavlja socijalnu kategoriju, izjavio je danas predsednik Udruženja malinara Vilamet iz Arilja Mileta Pilčević.
On je za Tanjug rekao da bi uz taj iznos proizvodnja jedva opstala i da malinari onda ne bi morali da gase višedecenijske zasade.
Reagujući na izjavu agroanaliticara Gorana Đakovića da zahtev malinara da otkupna cena maline bude 350 dinara za kilogram u ovom trenutku nije realan, Pilčević je rekao da se tako dovodi u pitanje proizvodnja maline od koje direktno i indirektno živi oko 500.000 ljudi.
On je pozvao agroanalitičare da dođu u Arilje i da ih upute kako da proizvode nešto ispod cene koštanja....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.