Novak srušio Hjuita za plasman u četvrtfinale Vimbldona

Izvor: S media, 28.Jun.2010, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak srušio Hjuita za plasman u četvrtfinale Vimbldona

U meču osmine finala Vimbldona Novak Đoković je pobedio Australijanca Lejtona Hjuita 7:5, 6:4, 3:6, 6:4 posle žestoke borbe. Srbin je pobedio i sebe jer je imao puno problema sa disanjem ali je na kraju zaslužio da se raduje plasmanu u četvrtfinale gde će igrati sa Jen Hsun Luom koji je posle pet setova šokirao Endija Rodika.

21:00h

| Foto: AFP| Komentara: 42

U meču osmine finala Vimbldona >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Novak Đoković je pobedio Australijanca Lejtona Hjuita 7:5, 6:4, 3:6, 6:4 posle žestoke borbe. Srbin je pobedio i sebe jer je imao puno problema sa disanjem ali je na kraju zaslužio da se raduje plasmanu u četvrtfinale gde će igrati sa Jen Hsun Luom koji je posle pet setova šokirao Endija Rodika.

Ceo prvi set je igran "gem za gem". Oba igrača su bez problema osvajali gemove na svoj servis, da bi u poslednjem gemu Hjuit dozvolio Novaku da preuzme inicijativu i iskoristi jedinu brejk loptu na meču.

Obojica su bila praktično izjednačena u svim segmentima igre. Počev od prvog servisa, preko procenta realizacije napada do osvojenih poena. Novak je imao nešto više vinera, jadan as više i jednu neiznuđenu grešku manje.

Hjuit nije imao koncentracije u poslednjem gemu pre taj-breka. Povećao je broj neiznuđenih grešaka i jednom takvom praktično poklonio set srpskom teniseru.

I drugi set je rešen u samoj završnici. Opet je Hjuitu popustila koncentracija. U odlučujućem gemu je prvo poslao smeč u mrežu, zatim napravio duplu servis grešku a potom loptu poslao u aut za vođstvo Đokovića 2:0 u setovima.

...

Vest u celini možete pročitati na sajtu blic.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.