Žigmanov: Politika Vlade Srbije ima za cilj integraciju svih nacionalnih zajednica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2024, 19:58

Žigmanov: Politika Vlade Srbije ima za cilj integraciju svih nacionalnih zajednica

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov istakao je danas, u razgovoru sa zamenicom pomoćnika državnog sekretara SAD iz Biroa za demokratiju, ljudska prava i rad Nikol Čulik, da politika koju kreira Vlada Srbije ima za cilj ravnopravnost i uspešnu integraciju pripadnika svih nacionalnih zajednica u društvo Srbije.
On je rekao da Srbija, kada je reč o ostvarivanju prava nacionalnih manjina, ima zakonodavni okvir koji je usaglašen sa međunarodnim standardima, saopštilo je resorno ministarstvo.
"U našoj zemlji žive brojne manjinske zajednice, od kojih 24 imaju legitimno izabrana samoupravna tela", naveo je on.
Žigmanov je dodao da se nacionalne manjine u Srbiji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"TRAŽIMO NORMALIZACIJU IZMEĐU KOSOVA I SRBIJE" Zamenica pomoćnika državnog sekretara za demokratiju, ljudska prava i rad Nikol Čulik za "Blic" TV: Jedini put za napredak je dijalog uz posredovanje EU (VIDEO)

Izvor: Blic, 22.Maj.2024

Jedini put za napredak je put dijaloga uz posredovanje Evropske unije. Moramo da nastavimo da se fokusiramo na to i tražimo normalizaciju između Srbije i Kosova, rekla je za "Blic" TV Nikol Čulik, zamenica pomoćnika državnog sekretara u Birou za demokratiju, ljudska prava i rad američkog Stejt...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.