Izvor: JUGpress.com, 22.Maj.2024, 19:36

Svetozar Cvetković ovogodisnji dobitnik nagrade „Pavle Vuisić“ za životno delo

NIS
Glumcu Svetozaru Cvetkoviću pripašce nagrada „Pavle Vuisić“ koja se dodeljuje za životno delo, saopštilo je Udruženje filmskih glumaca Srbije.
U saopstenju se navodi da ce mu nagrada biti uručena na otvaranju festivala „Filmski susreti“ u Nišu.
Ovo priznanje do sada su dobili Milena Dravić, Ljubiša Samardžić, Predrag Manojlović, Neda Arnerić i drugi.
Svetozar Cvetković rođen je u Beogradu 1958. godine, gde je diplomirao 1980. na Fakultetu dramskih umetnosti. Te godine dobija angažman u pozorištu Atelje 212, u kome je i danas zaposlen.
Bio je i direktor tog pozorišta od 1997. do...

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Svetozaru Cvetkoviću nagrada za životno delo "Pavle Vuisić"

Izvor: JužneVesti.com, 22.Maj.2024

Glumac koji je u svojoj bogatoj i uspešnoj karijeri dobio sve zvanične nagrade na Filmskim susretima u Nišu, osim Gran-prija, Svetozar Cvetković ovogodišnji je dobitnik nagrade za životno delo "Pavle Vuisić", saopštilo je Udruženje filmskih glumaca Srbije. Nagrada će mu biti uručena na otvaranju...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.