Novak prošao u polufinale, pa dobio Berdiha

Izvor: B92, 19.Nov.2015, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak prošao u polufinale, pa dobio Berdiha

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Tomaša Berdiha rezultatom 6:3, 7:5 i plasirao se u polufinale Završnog Mastersa u Londonu.

Đoković je do polufinala sa Rafaelom Nadalom stigao posle prvog seta, ali je i pored toga stigao da ostvari drugi trijumf.

On će se u borbi za finale sastati sa Rafaelom Nadalom, dok će protivnik Rodžeru Federeru biti bolji iz meča Endija Marija i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stana Vavrinke.

Ove sezone Đoković je dobio sva tri okršaja, a na poslednjem je Berdih pružio jak otpor i izgubio je sa 7:6 (7-3), 7:6 (10-8) u četvrtfinalu turnira u Parizu. Novak je četiri puta osvojio Masters, a trenutno je trostruki uzastopni šampion. Ove sezone već je osvojio deset titula.

Uskoro opširnije...

Berdih je osvojio prvi poen na meču koji je Đoković otvorio servisom, ali je onda usledila serija Srbina od devet uzastopnih poena. Napravio je brejk na startu i Čeh je prekinuo tek kod 15:15, da bi onda osvojio još jedan poen i izvršio pritisak na rivala.

Ipak, tada je usledio odličan napad Novaka forhendom, a kasnije i dobra improvizacija na mreži za 40:30. Tada je stao i poklonio Berdihu tri poena za momentali ribrejk – 2:1.

Već u sledećem gemu Đoković je imao nove tri vezane brejk šanse da se odlepi, ali je onda Berdih odservirao tri sjajna servisa. Tomaš je tako tek u trećem gemu osvojio poen na svoj servis, da bi nastavio seriju i izvukao se. Novak je nešto lakše osvojio svoj gem i poveo sa 3:2.

Serveri su u sledeća dva seta bili sigurni, da bi Novak strpljivo čekao priliku, ali je tek treću uspeo da realizuje. Berdih se dva puta izvlačio, međutim vezao je dve greške i Novak je napravio brejk.

Srbin je sigurno odservirao u sledećem gemu i dobio prvi set, a samim tim i obezbedio plasman u polufinale Završnog Mastersa – 6:3.

Drugi deo igre počeo je onako kako su mnogi mogli da pretpostave – posle laganog gema, Đoković je još jednom oduzeo servis rivalu i preuzeo potpunu kontrolu rezultatom 2:0.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uzivo Novak odmah do brejka

Izvor: medio.rs, 19.Nov.2015

Novak Đoković sa Tomašom Berdihom igra za prolaz u polufinale završnog Mastersa u Londonu. Đoković – Berdih 2:0..Srpski teniser izgubio je od Rodžera Federera u drugom kolu “Sten Smit“ grupe i tako je prekinuo niz od 23 pobede...Od srpskog tenisera Berdih je izgubio čak 20 puta, a dobio...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.