Novak pregazio Soka za četvrtfinale

Izvor: B92, 13.Avg.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak pregazio Soka za četvrtfinale

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ubedljivom pobedom nad Džekom Sokom plasirao se u četvrtfinale Rodžers kupa u Montrealu.

Đoković je odigrao sjajno u drugom meču na Mastersu u Montrealu i prosto razbio Soka rezultatom 6:2, 6:1, za manje od sat vremena igre.

Novak će se u četvrtfinalu će igrati sa boljim iz duela u kojem se sastaju Ernests Gulbis i Donald Jang.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ovo je bila 50. Đokovićeva pobeda u sezoni uz samo tri poraza i trijumf nad Amerikance u prvom međusobnom duelu.

Prvi igrač planete oprezno je krenuo u meč, pa je njegov protivnik imao prvu brejk loptu u drugom gemu. Tada se izvukao i potom preuzeo potpunu kontrolu. Od tog trenutka Sok je osvojio samo jedan gem, uz četiri pretrpljena brejka.

Srpski teniser i dalje nema poraz na turnirima iz serije 1000 ove sezone, a u duelu sa Džekom zabeležio je 19 vinera i 10 neiznuđenih grešaka. S druge strane, domaći predstavnik je upisao samo šest direktnih poena i čak 22 greške.

Rodžers kup u Montrealu igra se za nagradni fond od 4.178.500 dolara.

Najbolji teniser planete svojim servisom je otvorio duel i dobio ga bez izgubljenog poena. Sok je učinio isto nekoliko minuta kasnije, da bi potom prvi put pripretio na servis protivnika.

Konstantno je napadao i u trećem gemu se izborio za brejk loptu, ali je Đoković spasao servisom i potom otišao na 2:1. Posle još jednog sigurnog gema Amerikanca bio je red da Srbin pripreti i već u šestom gemu stigne do brejka.

Sok je na 40:30 servirao za 3:3, ali nije uspevao da završi gem. Đoković je prvu šansu propustio kada je bekhend poslao u mrežu, ali je kod druge pozvao rivala napred i sačekao grešku iz slajsa za prvi brejk.

Dobijeni brejk značio je i podizanje nivoa igre – dve kontre iz forhenda i još jedan viner bili su dovoljni za vođstvo od 5:2.

Drugi set počeo je teškim gemom Đokovića koji je odlično počeo, ali potom zakomplikovao sebi život. Ipak, kod izjednačenja je izbegao brejk lopte i poveo. Usledila su dva brza gema, po jedan na obe strane i Novak je na pauzu otišao sa prednošću od 2:1.

Od tog trenutka krenula je savršena serija našeg predstavnika. Prvo je oduzeo servis Soku i poveo sa 3:1, a onda nastavio niz od pet gemova za pobedu od 6:2, 6:1, posle nešto manje od sat vremena igre.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.