Najplaćeniji sportista Čada igra u Lučanima

Izvor: Mondo, 13.Jun.2013, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najplaćeniji sportista Čada igra u Lučanima

Misdongard Betoligar zaradio je tokom 2011. godine najviše od svih sportista iz svoje zemlje, 16.000 evra.

Američka TV mreža "ESPN" objavila je sredinom prošle godine listu najplaćenijih sportista iz svake države. Kriterijum pri njenom formiranju bila je njihova ukupna zarada tokom 2011.

Primera radi, sve profesionalne sportiste iz SAD predvodio je bokser Flojd Mejveder Junior (30 miliona evra), srpske Novak Đoković (9,5), engleske takođe bokser Dejvid >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Hej (18)...

Naravno, uračunata je samo zarada od učinka na borilištima i stečena na osnovu ugovora potpisanih sa klubovima.

Zanimljivo i nama poznato ime upisano je i u kolonu namenjenu Čadu.

Misdongard Betoligar (28), napadač Mladosti iz Lučana, najviše je zaradio od svih sportista iz svoje zemlje. Prema izvorima "ESPN"-a, tokom 2011. godine na njegov račun leglo je 28.640 evra.

"Meni je čast što mogu da igram van Čada", izjavio je on za Radio televiziju Srbije.

U Srbiju se doselio u oktorbu 2007. godine, kada je kao reprezentativac svoje države postao igrač Crvene zvezde. Sezonu ranije nastupao je za kamerunski Union Dual i bio najbolji strelac tamošnje prve lige.

U Ljutice Bogdana se nije dugo zadržao, pa je tokom sledeće sezone igrao za podgoričku Budućnost, odakle se 2009. preselio u Gornji Milanovac. Dres Metalca nosio je tri sezone.

U lučansku Mladost prešao je 2012. godine, na zadovoljstvo svih "lokalaca".

Predsednik kluba Vladimir Đorđević otkrio je da su svi sa velikim interesovanjem pratili njegovu selidbu i prve dane u novoj sredini.

"Kad se preselio bio je atrakcija. Klinci su hteli da se slikaju sa njim, a i oni stariji..." , izjavio je on.

Misdongard još igra u Mladosti, članu Prve lige Srbije. Društvo mu prave članovi najuže porodice, koji zajedno sa njim iščekuju transfer u neku jaču ligu.

Njegova supruga Bertil priznala je da je bila iznenađena prijemom u Srbiji.

"Ljudi su otvoreni, mada su se mnogi čudili kada su nas viđali na ulici. Neki nikada nisu videli osobu crne boje kože, pa mi je u početku bilo neprijatno da izlazim", kazala je ona.

Upitan za sličnosti i razlike između njegove zemlje i Srbije, fudbaler je rekao da je ovde prvi put video sneg.

"Ovde sam prvi put video sneg... U Čadu ne znaju koja je zemlja Srbija, znamo je kao Jugoslaviju... , dodao je Betoligar.

Ukoliko do kraja leta ne pronađe inostrani ili superligaški angažman, momak iz Čada će i sledeće sezone igrati u ovdašnjem drugom rangu.

(MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.