NE MOŽE SVAKO BITI KRALJ: Prvo mesto donosi veliki pritisak

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2022, 19:48

NE MOŽE SVAKO BITI KRALJ: Prvo mesto donosi veliki pritisak

Nije svako Novak.

Rus Danil Medvedev, koji od nedavno mora da igra bez nacionalnih obeležja, postao je prvi igrač još od 1. februara 2004. koji je uspeo da okupira prvu poziciju, a da nije član "kluba 4", koji čine Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer i Endi Mari.

Njegov prvi protivnik na turniru u Indijan Velsu je Čeh Tomaš Mahač, igrač koji je u velikom usponu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i trenutno je 158. na ATP listi. Ipak, Medvedev kaže da je već počeo da oseća pritisak toga što je prvi reket sveta.

- Da, mislim da to prvo mesto nosi veliki pritisak, ali je istovremeno i velika motivacija. Pokušaću da odigram najbolje što mogu. Svaki turnir jr isti, pokušavaš da osvojiš što je moguće više poena. Ovde se daje maksimum 1.000. Ipak, žreb je vrlo težak, ima mnogo jakih igrača, nije lako osvojiti trofej - priznao je Moskovljanin.

Danil je priznao i da ga je poraz u finalu Australijan opena od Nadala, "spustio na zemlju".

- To je učinilo da sazrim, taj Australijan open. Shvatio sam da moram još dosta da radim na sebi - zaključio je Medvedev.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal,   Federer

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.