Vučić: Rezolucija će doneti podele ne samo u našem regionu već i u UN; Više od dve trećine stanovništva sveta protiv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2024, 19:37

Vučić: Rezolucija će doneti podele ne samo u našem regionu već i u UN; Više od dve trećine stanovništva sveta protiv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na GS UN u Njujorku da će usvojena rezolucija o Srebrenici izazvati podele ne samo u regionu odakle dolazi već i u Ujedinjenim nacijama.
"Nikada se nije desilo u GS UN da glasanje o pitanju genocida nije doneto jednoglasno, ovo se dešava po prvi put jer su neki ljudi hteli da iskoriste svoju veliku političku moć i da politizuju ovu važnu temu i to su i učinili. Nema veze koliko smo dugo upozoravali da ceo proces treba da bude transparentan i inkluzivan, ali nisu nas saslušali", rekao je Vučić.
On je istakao da su 84 zemlje glasale za rezoluciju, dok ostale prisutne nisu glasale za rezoluciju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predsednik Vučić sa srpskim žrtvama i njihovim porodicama u Njujorku (FOTO)

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 23.Maj.2024

NJUJORK – Vučić je nakon glasanja u GSUN na kojem je usvojena rezolucija o Srebrenici izjavio da će ona izazvati podele ne samo u regionu, već i u Ujedinjenim nacijama. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa srpskim žrtvama ratova u BiH i njihovim porodicama, nakon glasanja...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.