Enkvist: Impresionira ozbiljnost srpskih tenisera

Izvor: Politika, 05.Jul.2011, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enkvist: Impresionira ozbiljnost srpskih tenisera

HALMŠTAD – Selektor švedske teniske reprezentacije Tomas Enkvist izjavio je danas da je impresioniran ozbiljnošću kojom srpski teniseri pristupaju obavezama u reprezentaciji.

„Impresionira odnos srpskih tenisera prema obavezama, naročito Novaka Đokovića . Zadivljujuća je njegova želja da igra, samo jednu sedmicu posle najvećeg rezultata >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u karijeri”, ocenio je Enkvist na konferenciji za novinare uoči četvrtfinalnog meča Dejvis kupa koji se igra od 8. do 10. jula.

Enkvist je naglasio da je branilac titule Srbija „nesumnjivo favorit”.

„Nezahvalno je prognozirati kakve su naše šanse u ovom meču jer je u sportu sve moguće”, rekao je Enkvist.

Srpski teniser Viktor Troicki ocenio je da mu je trofej u Dejvis kupu najznačajniji u karijerii.

„To je jedan od najznačajnijih dana u mojoj karijeri. Trijumf Srbije i osvajanje Dejvisovog pehara imao je izuzetno veliki značaj u zemlji. Srbija je velika sportska nacija, a tenis je, zahvaljujući uspesima tenisera i teniserki, postao sport broj jedan u Srbiji”, rekao je Troicki.

Selektor Bogdan Obradović je istakao da očekuje pobedu i da je ceo tim „fokusiran na predstojeći meč”.

„Veoma je važno da su svi zdravi i željni nastupa. Posebno bih pohvalio uslove u kojima će se igrati ovaj Dejvis kup susret”, rekao je Obradović.

Boje Srbije braniće, pored Novaka Đokovića, čiji se dolazak očekuje danas popodne, Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić, i Ilija Bozoljac.

Tanjug

objavljeno: 05.07.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.