Dubai: Lopesa je iznenadio, ali Đokovića nije mogao

Izvor: Sportal.rs, 26.Feb.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dubai: Lopesa je iznenadio, ali Đokovića nije mogao

Marsel Ilhan nije napravio novo iznenađenje na ATP turniru u Dubaiju. Turski teniser je u osmini finala pobedio Felisijana Lopesa, ali je u četvrtfinalu za protivnika imao najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića. Srbin je bez većih problema savladao Ilhana, trenutno 104. na svetskoj rang listi, rezultatom 2:0 (6:1, 6:1). Meč bez rezultatske neizvesnosti trajao je 49 minuta. Inače, ovo je bio prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << međusobni duel Srbina i Turčina koji je nekoliko puta tražio masažu leđa.

Već u prvom setu Đoković je potvrdio epitet apsolutnog favorita, pošto je posle pet gemova i dva brejka vodio sa 5:0. Turčin je ipak uspeo da smanji na 5:1, a poslednji gem u uvodnom setu Srbin je rešio u svoju korist. U nastavku meča, Ilhan se oslobodio, osvojio gem na svoj servis, a zatim i namučio Đokovića u drugom gemu. Ipak, nije uspeo da napravi brejk. Srbin je izjednačio na 1:1, a zatim i poveo sa 2:1, posle novog brejka. Nakon četvrtog gema bilo je 3:1 za Đokovića, a onda i 4:1. U šestom gemu, Srbin nije prepustio nijedan poen protivniku. Posle 48 minuta igre Srbin je imao prvu meč loptu, ali je nije iskoristio.

Za plasman u finale Đoković će igrati protiv Tomaša Berdiha, dok drugi polufinalni par turnira serije 500 čine Rodžer Federer i Borna Ćorić iz Hrvatske koji je eliminisao i Endija Marija. Ukoliko uzmemo u obzir prethodne mečeve Đokovića i Berdiha, Srbin bi trebalo da se plasira u finale. Naš teniser trenutno vodi sa 17:2 u međusobnim okršajima, a poslednji put Čeh je slavio na Mastersu u Rimu, pre dve godine.

(Foto: Beta/AP Photo/Kamran Jebreili)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.