Đokovića čekaju dosad neviđeni uslovi na US Openu: Ovo su razlozi zbog kojih će mu to odgovarati (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Avg.2016, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokovića čekaju dosad neviđeni uslovi na US Openu: Ovo su razlozi zbog kojih će mu to odgovarati (VIDEO)

Stadion Artur Eš prvi put pod krovom; Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković u noći između ponedeljka i utorka oko jedan posle ponoći počinje odbranu titule na US Openu duelom protiv Jiržija Janovica, koji će ove godine biti održan u potpuno drugačijem ambijentu, doduše, samo na centralnom terenu Artur Ešu.

Ove godine je na najvećem teniskom stadionu na svetu izgrađen krov, pa će teren biti zaštićen >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << od moguće kiše, ali i od vetra, koji je jedan od simbola poslednjeg Gren slem turnira sezone.

KAKO ĆE TO UTICATI NA NOVAKA ĐOKOVIĆA?

Foto: AP/Tanjug

Najboljem teniseru sveta bi novi uslovi u Njujorku u teroriji trebalo da odgovaraju. Novak je dva puta osvajao US Open, 2011. i 2015. godine, ali je izgubio i četiri finala.

Imao je i jedan neočekivani poraz od Keija Nišikorija 2014. godine u polufinalu, što samo pokazuje da mu uslovi u Njujorku, a naročito jak vetar nisu previše pogodovali u odlučujućim mečevima portiv najjačih takmičara.

Naravno, Novak je i tako pravio sjajne rezultate, ali bi krov trebalo dodatno da poboljša njegove performanse na terenu.

Foto: Guliver/Alex Goodlett/Getty Images

Foto: Guliver/Alex Goodlett/Getty Images

Nekoliko je razloga za tako nešto:

- Novak generalno sjajno igra u dvoranskim uslovima, što kada se igra u dvoranama, što kada se zatvara krov na Gren slem turnirima koji imaju krov (Australijan open i Vimbldon).

- Đokoviću ne odgovaraju vetroviti uslovi, kao nekim drugim igračima, i često se u prošlosti žalio na takvu situaciju, naročito na US Openu, a krov bi trebalo da ublaži njegovo dejstvo.

- Najbolji teniser ima problema i kada igra na visokim temperaturama, a ukoliko bude takva situacija, organizatori mogu da zatvore krov i da uslovi budu ugodniji za igru.

Ostaje nam samo da sačekamo Novakov prvi meč protiv Jiržija Janovica, i da vidimo kako će se snaći u novim uslovima na Artur Ešu.

Foto: Guliver/Streeter Lecka/Getty Images

(D. U.)


Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bela majica, opušteni džins: Pravi Njujork stajl Jelene Đoković

Izvor: Lepota i zdravlje, 29.Avg.2016

Njoj stvarno nisu potrebne glamurozne, šljašteće haljine da bi savršeno skladno izgledala. Izgleda da Jelena Đoković najbolje nosi dobar džins i obične majice, koje nose devojke širom sveta. Guliver/Getty Images S obzirom na to da njen suprug Novak Đoković već danas počinje odbranu titule...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.