Đoković kreće protiv Švarcmana, Jelena i Bojana na startu

Izvor: Studio B, 21.Avg.2014, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković kreće protiv Švarcmana, Jelena i Bojana na startu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku protiv Argentinca Dijega Švarcmana, odlučeno je danas žrebom.

Svarcman trenutno zauzima 80. mesto na ATP listi i biće to njihov prvi međusobni duel.

Ukoliko očekivano pobedi, Đoković će u 2. kolu igrati sa boljim iz meča Žil Miler (Luksemburg) - Pol-Anri Matje (Francuska).

U projektovanom žrebu naredni rivali srpskog tenisera mogli bi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << budu Španac Giljermo Garsija-Lopez, Amerikanac Sem Kveri (3. kolo), Amerikanac Džon Izner, Nemac Filip Kolšrajber (osmina finala), Britanac Endi Marej, Francuz Žo-Vilfred Conga (četvrtfinale), Švajcarac Stanislas Vavrinka, Kanađanin Miloš Raonić, Španac Tomi Robredo (polufinale).

U drugoj polovini žreba su Rodžer Federer (Švajcarska), David Ferer (Španija), Tomaš Berdih (Češka); Grigor Dimitrov (Bugarska), Rišar Gaske (Francuska).

Dušan Lajović u prvom kolu igra protiv neugodnog Poljaka Jeržija Janovica, a bolji iz tog meča u nastavku turnira sastaće se sa pobednikom duela između Urugvajca Pabla Kuevasa i Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Na ženskom turniru žreb nije bio naklonjen srpskim teniserkama, jer će se već na startu međusobno sastati Jelena Janković i Bojana Jovanovski.

Bolja iz srpskog derbija igraće u 2. kolu sa pobednicom susreta između Italijanke Karin Knap i Bugarke Cvetane Pironkove.

Ana Ivanović turnir otvara duelom protiv Amerikanke Alison Riske, a ukoliko pobedi igraće u 2. kolu sa boljom iz duela Karolina Pliškova (Češka) - Ivon Mojsburger (Austrija).

 

Đoković je favorit za osvajanje US Opena

Legendarni američki teniser Džon Mekinro smatra da je Novak Đoković favorit da osvoji US Open. Mekinro prednost daje Đokoviću u odnosu na Švajcarca Rodžera Federera, uprkos bledim partijama srpskog tenisera na Mastersima u Torontu i Sinsinatiju.

"Đoković se posle osvajanja Vimbldona oženio. Nisam gledao mnogo njegovih mečeva od tada, očigledno mu je bilo teško da se vrati u ritam, ali očekujem da ovde bude spreman. Blagu prednost dao bih Đokoviću. On je mlađi i može lakše da pređe tu distancu u ovoj fazi sezone", rekao je Mekinro za ESPN.

On je dodao da je Britanac Endi Marej treći kandidat za osvajanje turnira u Njujorku nakon odustajanja Španca Rafaela Nadala zbog povrede.

"Ako pogledate rezultate koje pokazuje na velikim turnirima posle operacije leđa, koja nije bila nimalo laka, videćete da ni on nije daleko od titule. Polako, ali sigurno vraća se u staru formu", rekao je Mekinro, četvorostruki osvajač Flešing Medouza.

Poslednji Gren slem sezone počinje u ponedeljak, a za prvog nosioca postavljen je Đoković, koji je jednom u karijeri podigao trofej u Njujorku i izgubio još četiri finala.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.