Izvor: MozzartSport.com, 12.Jun.2021, 05:48

Đoković beži Nadalu 2.683 boda, novi sudar giganata moguć u polufinalu Vimbldona

Mogao bi Novak i da uveća prednost u odnosu na konkurenciju, jer će u slučaju da slavi protiv Cicipasa na trenutnih 11313, dodati još 800 bodova

Sinoć je Novak Đoković 30 put u karijeri pobedio Rafaela Nadala, plasirao se u finale Rolan Garosa ali i najvećem rivalu debelo pobegao na ATP listi na 2,683 poena.

Novak je osmog marta oborio dugo čuvani rekord Rodžera >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Federera po broju sedmica na prvom mestu svetske rang liste i zadržaće se tu još neko vreme. Đoković posle ponavljanja plasmana iz prošle sezone ima 11313 poena, prvi sledeći je Danil Medvedev sa 10143, dok Nadal ima 8630.

I dok Novak potencijalnom pobedom u finalu protiv Stefanosa Cicipasa može da poboljša učinak za još 800 bodova, odnosno dosegne brojku od 12113, jasno je da će Španac neće moći da sa druge pozicijie pristupi glavnom žrebu Vimbldona. To znači i da bi na londonskom gren slemu Novak i Rafa mogli da se sastanu u polufinalu.

Cicišas čak ima šansu da baci Nadala na četvrtu poziciju ukoliko u nedelju savlada Novaka na stadionu Filip Šatrije. Kako se Vibldon nije održao prošle godine zbog pandemije korona virusa Nadal će u prestonici Engleske braniti polufinale iz 2019. kada je izgubio od Rodžera Federera, a Đoković trofej osvojen upravo protiv Federera kojem je odbranio dve meč lopte.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Osmi mart

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.