Đoković: Berdih bio bolji, ali sam imao sreće

Izvor: Sportski Žurnal, 22.Nov.2011, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Berdih bio bolji, ali sam imao sreće

Nema kockanja sa Novakom Đokovićem – ne iskoristiš meč loptu gubiš meč. Tako je bilo i u prvom izlasku na teren svetskog broja jedan u A grupi na završnom turniru sezone, Mastersu u Lonodnu (dvorana, 5.070.000 funti). Srbin je slomio otpor Tomaša Berdiha (7, Češka) i pobedio sa 3:6, 6:3, 7:6 (7:3).

Međutim, Đoković je objektivan, pa je posle meča rekao:
– Tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << većeg dela meča Berdih je bio bolji. Iako sam bio u podređenom položaju, zahvaljujući velikoj borbenosti i podršci mog tima uspeo da pobedim.
Đoković priznaje da je njegova igra još daleko od onog nivoa koji je imao većim delom 2011. godine.
– Da biste pobeđivali u sudaru sa najboljim teniserima sveta na svakom meču morate da pružate maksimum, a ja to nisam uspeo. Ipak, na moju sreću uspeo sam da iskoristim šanse koje su mi se ukazale.
Trijumf protiv Berdiha, bio je osmi u devet međusobnih mečeva, a ukupno 70. u 2011, tokom koje je Đoković osvojio 10 turnira, od čega tri Gren slema.
Đoković je do sada jednom pobedio na završnom Mastersu sezone, 2008. godine u Šangaju.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.