Dejvis kup: Srbija šampion sveta

Izvor: Vostok.rs, 06.Dec.2010, 04:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvis kup: Srbija šampion sveta

06.12.2010. - ARENA je eksplodirala!

ARENA je eksplodirala! Srbija je postala novi prvak sveta u tenisu! Snovi koje su generacije sanjale, o kom su maštale, zbog kog su decenijama trenirale i borile se, Nole i drugari su u nedelju ostvarili i osvetlili nebo nad Beogradom.

Pala je Francuska sa 3:2 u finalu Dejvis kupa, baš kao i sve ostale selekcije koje su do sada gostovale u našem glavnom gradu, a neosvojiva tvrđava je zadržala svoj neustrašivi karakter. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Baš kao i izabranici Bogdana Obradovića!

Naši reprezentativci, Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić razbili su „trikolore" na paramparčad poslednjeg dana finalnog okršaja, nadoknadili rezultatski minus od 1:2, i ispisali svoja imena zlatnim slovima u istoriju belog sporta kao novi šampioni!

Izdržali su pritisak cele nacije na svojim plećima, koja se nadala da su ovi momci njihovi istinski heroji, koji ih nikada do sada nisu izdali, niti izneverili. Izdržali su i taktičke igre rivala, i njihova prljava podmetanja, i pored svega toga neustrašivo su grabili ka tronu rezervisanom samo za sportske bogove, što su oni u ovu zlatnu nedelju, 5. decembra 2010. i postali.

Naterali su ceo svet da se pokloni četvorici momaka iz „jedne male, siromašne zemlje na brdovitom Balkanu", kako su strani mediji govorili o nama pre finala. Tek, sada je valjda svima jasno da smo i takvi kakvi jesmo - bolji od svega što ova planeta ima.

Prvo je Novak Đoković, pun odvažnosti, igračkog kvaliteta, mirnoće, iskustva i svih ostalih šampionskih odlika, dobio Gaela Monfisa 6:2, 6:2, 6:4 i time Srbiji doneo šansu da kroz peti meč traži šansu za pobedu. Tamo je Viktor Troicki igrao protiv prekaljenog Majkla Ljodre, kada je ko zna koji put pokazao da u njegovim grudima kuca srce pravog lava. Od starta je krenuo mudro, bez nervoze, ne dozvoljavajući protivniku da često izlazi na mrežu, gde je najjači. Vrhunskom taktikom je i osvajao poen po poen i konačno došao do pobede - 6:2, 6:2, 6:3.

Nepun sekund po završetku poslednjeg poena Troickog protiv Ljodre svi igrači sa klupe, ali i ceo stručni štab mu je pohrlio u zagrljaj, kada je krenula najveća žurka, ne samo na Balkanu, već i na celom svetu.

Izvor: Večernje novosti, novosti.rs
Pogledaj vesti o: Dejvis kup,   Tenis,   Novak Đoković finale

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.