Srbija svetski šampion !!!

Izvor: RTS, 06.Dec.2010, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija svetski šampion !!!

Tri dana i pet teških bitaka bilo je potrebno teniserima Srbije da osvoje Dejvis kup. Najveći uspeh srpskog tenisa ostvaren je pobedom nad Francuskom u finalu, rezultatom 3:2. Novak doneo dva boda reprezentaciji, odlučujući poen doneo Troicki.

Srbija slavi heroje trijumfa nad Francuzima u finalu Dejvis kupa, Novaka Đokovića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Viktora Troickog, dok su čestitke zaslužili i Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević.

Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je teniserima osvajanje Dejvis kupa i ocenio da je Srbija večeras centar sveta.

"Srbija je večeras centar sveta i to je moja poruka i Francuskoj i celom svetu", izjavio je Tadić u Beogradskoj areni, gde je prisustvovao finalu Dejvis kupa.

Tadić je dodao da je sigurno najponosniji predsednik na svetu.

Tadić istakao da sva slava i slavlje pripadaju igračima i stručnom štabu i da je on tu bio da ih "iz prikrajka" podrži.

Najbolji srpski teniser je prvog dana finala pobedio Žila Simona sa 3:0 po setovima, da bi u nedelju savladao i najboljeg francuskog igrača Gaela Monfisa, identečnim rezultatom.

Prethodno su svoje mečeve izbugili Janko Tipsarević u singlu, i Troicki i Zimonjić u dublu.

Tipsarević je prvog dana poražen od Monfisa sa 3:0. Iako se žestoko borio, srpski teniser nije mogao da parira odlčičnom francuskom teniseru.

Od poraza u singlu, više je brinuo neuspeh Troickog i Zimonjića u dublu. Posle velike borbe srpski dvojac je morao da kapitulira pred francuskim parom Ljodra-Klemon. 

U poslednji dan okršaja Francuzi su ušli sa bodom prednosti i bila im je potrebna još jedna pobeda za osvajanje "salatare".

Tada na scenu prvo stupa Novak Đoković, koji je maestralnom igrom savladao Gaela Monfisa sa 3:0.

Najbolji srpski teniser je napravio sjaju uvertiru za odlučujući peti meč. Novak je posle pobede održao vatren govor srpskim navijačima u Areni, pozvavši ih za veliku podršku Viktoru u meču protiv Ljodre.

Navijači su se odazvali na poziv i gromoglasnom podrškom vodili su Troickog do odlučujućeg trijumfa. Na krilima navijača, srpski teniser je igrao skoro besprekorno, ne dopustivši ni trunku šanse Ljodri da ugrozi pobedu.

Posle odlučujućeg poena u hali je nastao "zemljortes", Srbija je postala šampion sveta u tenisu.

Slavlje je počelo uz zvuke pesme "Marš na Drinu". I dok je publika ponosno pevala reči pesme, srpski teniseri i stručni štab održali su obećanje i ošišali se do glave.

"Ćelavci" su sa navijačima nastavili da slave najveći uspeh srpskog tenisa.

Ipak najsvečaniji momenat je nastao kod zvaničnog proglašenja pobednika, kada je cela hala pevala srpsku himnu.

Srpski selektor Bogdan Obradović je podigao trofej, popularnu "salataru" namenjen najboljoj svetskoj reprezentaciji, a publika je i dalje bučno pozdravljala momke koji su deneli veliku radost Srbiji.

I na kraju teniseri koji su ovim istorijskim uspehom već ušli u istoriju su Nenad, Janko, Viktor i naravno Novak. Velike zasluge pripadaju i savetniku reprezentacije Nikoli Pilići, kao i treneru Bogdanu Obradoviću.

Srbija danas slavi "salataru", a od sledeće sezone ovi momci kreću u odbranu trofeja.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Nenad Zimonjić,   Tenis,   Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Magija trenutka

Izvor: Blic, 06.Dec.2010

Srbija je ponovo u nečemu šampion sveta. Teniseri Srbije su osvojili Dejvis kup nakon fantastičnog preokreta u velikom finalu u Areni...Uspeli su da učine nešto što retko kome polazi za rukom. Preokreti nisu prevelika retkost, ali su Viktor, Novak, Janko i Nenad uradili mnogo više od toga. Zaslužni...

Nastavak na Blic...

Srbija " ima li ko jači?

Izvor: B92, 06.Dec.2010

Tri dana neverovatne borbe, puna Arena, novi čudesni preokret i zlatna stranica istorije je ispisana - teniska reprezentacija Srbije pobednik je Dejvis kupa!..Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić i selektor Bogdan Obradović pokazali su da su trenutno najbolja ekipa na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.