Dejvis kup: Hrvatska - Srbija 1:2

Izvor: Glas javnosti, 11.Jul.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvis kup: Hrvatska - Srbija 1:2

SPLIT - Najbolji teniseri Srbije poveli su protiv selekcije Hrvatske sa 2:1 u pobedama u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa pošto su Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević bili bolji od Marina Čilića i Ivana Dodiga sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:4).

Odluka o konačnom pobedniku biće doneta u nedelju kada se sastaju Čilić i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Novak Đoković od 12.00, odnosno Ivan Ljubičić i Viktor Troicki posle tog meča. Pobednik će biti reprezentacija koja ostvari tri pobede.

- Sigurno ne postoje lake pobede u Dejvis kup mečevima, ma koliko to rezultatski izgledalo lako. Bio je ovo težak meč. Ušli smo kao favoriti i mislim da smo dobro odigrali, iskoristili smo šanse koje su nam se ukazale, a i jedan mali pad tokom meča nije uticao na nas, već smo se brzo vratili. Ovo je izuzetno važan poen, jer donosi veliku psihološku prednost ekipi. Pravili smo jako veliki pritisak najpre Ivanu, pa Marinu, riternima, da probaju da rizikuju. Posebna mi je čast što je Janko prvi meč kao oženjen čovek odigrao sa mnom i da smo ostvarili pobedu - istakao je Zimonjić.

Tipsarević je rekao da su ispoštovani svi dogovori iz svlačionice tako da pobeda nije dolazila u pitanje.

- Igrajući u paru sa Nenadom nije lako, jer je Srbija u Dejvis kupu odmah favorit u dublu zato što je on broj jedan na svetu. Jako je bitno da smo uspeli da ostvarimo ono što smo se dogovorili, a to su rani brejkovi u prva dva seta, pa i posle povratka u trećem, kako bi igrali bolje i izbegli pritisak publike. Hvala Nenadu jer je stvarno sjajno vodio ovaj dubl, mislim da sam svoj deo riterniranja i serviranja odradio kako treba. Nije lagana, ali je čista pobeda Srbije - jasan je Tipsarević.

Selektor Bogdan Obradović napomenuo je da je psihološka prednost sada na strani njegovog tima.

- Prvo što želim, to je da čestitam mojim igračima, jer su pokazali da su sjajan dubl tim. Poveli smo 2:1, imamo psihološku i rezultatsku prednost. Sutra Novak izlazi prvi na teren i meni se čini da selektor Prpić ima teži zadatak, jer je Čilić igrao oba dana i već je i fizički i emotivno iscrpljen. Dao bih sada veliku prednost mom timu. Za peti meč imamo vremena. Sutra na sat pre meča mogu da donesem odluku ko će da igra - rekao je Obradović.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.