ATP VIŠE NEMA DILEMU: Novak Đoković NAJBOLJI teniser svih vremena! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2021, 14:53

ATP VIŠE NEMA DILEMU: Novak Đoković NAJBOLJI teniser svih vremena! (FOTO)

U leđa mu gledaju Nadal i Federer.

Više dileme nema-Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena. U leđa mu gledaju najljući rivali Rafael Nadal i Rodžer Federer. Priznala je to i Asocijacija teniski profesionalava (ATP).

Nakon što je proteklog vikenda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Novak Đoković osvojio deveti trofej na Australijan openu, ATP je uradio uporedni prikaz trofeja koje je Velika trojka osvajala na najvećim turnirima (gren slemovi, mastersi, završni ATP turniri, Olimpijske igre) a Nole je ubedljivo ispred Rodžera Federera i Rafaela Nadala u ukupnom zbiru.

I to ne samo po broju titula, već i po tome kolko često, u odnosu na nastupe na njima, osvaja takav trofej.

Đoković ima 59, Nadal 56, a Federer 54. Od toga, Nole je 18 puta podizao pehar na grend slem turnirima, pet puta na završnom mastersu, rekordnih 36 na masters turnirima.

Rafa i Rodžer imaju po 20 grend slem titula, ali bik sa Majorke je mnogo uspešniji na mastersima, a i jedini iz ovog trija ima olimpijsko zlato u singlu. Federer je šest puta bio najbolji na završnom mastersu, dok Nadal nikad nije slavio na ovom turniru.

Osim toga, Đoković ima najbolji odnos nastupa i osvojenih trofeja na velikim takmičenjima, jer dolazi do titule na svaka 3,3 takva odigrana turnira (59 pehara na 194 nadmetanja).

"Novak Djokovic hat in keiner Weise etwas vorgetäuscht" https://t.co/w4T350txyQ pic.twitter.com/U3qPEsPif6

— Deutschland Germany (@Deutschland_BRD) February 25, 2021

Rafael Nadal je na 3,4 (56/191), dok je Rodžer Federer na svakom 4,4 nastupu na takvim takmičenjima dolazio do titule (54/237).

Jedini uz Veliku trojku kome je u proseku trebalo manje od pet odigranih velikih turnira da dođe do pehara bio je Pit Sampras sa 4,9 (30/147).

Ne treba zaboraviti da je Nole uspešniji u međusobnim duelima od oba velika rivala (27:23 protiv Švajcarca, odnosno 29:27 u mečevima sa Špancem) i postaje još jasniji odgovor - ko je, zaista, najbolji teniser svih vremena.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.