AO: Novak juri peti trofej u Melburnu, a Mari juri Novaka

Izvor: Sportal.rs, 01.Feb.2015, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO: Novak juri peti trofej u Melburnu, a Mari juri Novaka

Novak Đoković i Endi Mari u finalu Australijen opena odigraće 24. međusobni duel. Dok prvi teniser sveta juri osmi grend slem u karijeri i peti u Melburnu, Škot juri srpskog asa. U Australiji su igrali tri puta i sva tri puta je Endi poražen. Prvo je Novak pobedio Marija 2011. u finalu u tri seta, potom u legendarnom polufinalu 2012. godine, kada je slavio sa 3:2 posle četiri sata i 50 minuta igre, a Mari nije imao sreće ni 2013. godine, takođe u borbi za titulu. Ako prvi teniser >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << sveta trijumfuje biće prvi u Open eri sa pet trofeja osvojenih u Melburnu.

Endi sada igra fenomenalan tenis, možda na istom nivou kao kada je osvojio Vumbldon, dok Novak nije blistao u polufinalu protiv Stanislasa Vavrinke, što sigurno šestom teniseru sveta uliva dodatno samopouzdanje. Samo da se ne opusti suviše, jer je Đoković znao ne samo u dva različita dana da pokaže dva lica, nego i tokom jednog meča i to u duelu sa vrhunskim igračima. Jedno je sigurno, gledaćemo spektakularan tenis, borbu do poslednjeg atoma snage, ali i borbu tenisera sa sopstvenim demonima.

Marija ne zavarava to što je Novak svoj polufinalnim meč igrao u petak, a on imao dan više odmora.

- Rečeno mi je da je igrač koji je igrao drugi polufinale osvajao titulu pet-šest puta od poslednjih sedam godina, tako da ne znam kome to više odgovara. Ali, Novak već godinama uspeva brzo da se oporavi. Ne znam kako to radi. Igrao sam protiv njega u polufinalu i jedva sam hodao nekoliko dana kasnije. Ali, on se oporavio od petočasovnog meča, a zatim je igrao finale šest sati i osvojio trofej. Zaista ne znam ko je tu favorizovan, iskreno. Znam da će u nedelju biti vrlo teško. Želim da pobedim, što će biti veliki izazov, pre svega fiziki – rekao je Mari.

Novak nije želeo da prognozira u kakvoj je Mari formi, i sam će imati priliku da se uveri.

- Videću na terenu. Igrali smo jedan protiv drugog toliko puta važne mečeve, on je osvojio dva grend slema i zna kako da se pripremi u ovakvim situacijama.Imamo slične stilove igre, takmičimo se na visokom nivou, često imamo fizičke borbe, mnogo dugačkih razmena i sigurno ću morati mnogo da pružim da bih dobio taj meč.

Novak je dobio sedam od njihovih poslednjih osam duela, uključujući i sva četiri prošle godine. Mari je poslednji put slavio na Vimbldonu 2013. godine. Đoković ne zna za poraz u finalima na “Rod Lejver” areni. Ovo mu je 15. grend slem finale, pa se na večnoj listi izjednačio sa sa Andreom Agasijem, Bilom Tildenom, Džimijem Konorsom i Rojom Emersonom. Prvi je Rodžer Federer sa 25 grend slem finala, drugi je Nadal sa 20, treći Ivan Lendl sa 19, Sampras ima 18, potom slede Rod Lejver sa 17 i Bjern Borg sa 16.

(Foto: Beta/AP/Bernat Armangue)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

AO: Đoković - Mari 7:6, 6:7, 6:3, 6:0 (KRAJ)

Izvor: Sportal.rs, 01.Feb.2015

Novak Đoković i Endi Mari u četvrtom međusobnom duelu na Australijen openu, a 24. ukupno u karijeri, odlučiće ko će biti novi šampiona prvog grend slem turnira u sezoni...Prvi teniser sveta do sada ima četiri titule, još jedna bi mu donela mesto u istoriji, bio bi prvi u Open eri sa pet trofeja...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.