Istorijsko finale u nedelju

Izvor: RTS, 02.Jul.2011, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijsko finale u nedelju

Veliko finale Vimbldona između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića na programu je u nedelju od 15 sati, a svi svetski mediji veliku pažnju posvećuju njegovom proboju na prvu poziciju među teniserima. Pohvale stižu i od direktnog protivnika koji u nedelju brani prošlogodišnju titulu.

Najbolji španski teniser Rafael Nadal odao je priznanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << srpskom igraču Novaku Đokoviću, koji je jučerašnjim trijumfom nad Žo-Vilfridom Tsongom u polufinalu Vimbldona obezbedio prvo mesto na ATP listi od ponedeljka.

"Đoković igra fenomenalno ove sezone, o čemu najbolje govori podatak da je izgubio samo jedan meč. Biće veoma teško, ali i uzbudljivo u finalu. Nadam se pobedi, iako sam četiri puta izgubio od njega ove sezone", rekao je Nadal.

Španac smatra da mu je u karijeri mnogo važnije osvajanje trofeja od pozicije na ATP listi. 

"Iskreno, rejting mi nije toliko važan, koliko pobede i trofeji na najvećim svetskim turnirima. Najvažnije mi je da igram najbolje u ključnim momentima", poručio je Nadal.

Svetski mediji veliku pažnju posvećuju uspehu srpskog tenisera Novaka Đokovića koji je pobedom u polufinalu Otvorenog prvenstva Engleske ostvario dva velika cilja - prvi plasman u finale Vimbldona u karijeri i istorijsko mesto broj jedan na ATP listi.

Španski list As ističe da će finalni meč Đokovića i Rafaela Nadala u nedelju predstavljati "dvoboj za anale".

"Može se taj meč nazvati i duelom sadašnjosti i budućnosti", kaže As, uporedivši ga sa nekadašnjim duelom Džona Mekinroa i Bjorna Borga iz 1980, kada je slavio švedski teniser.

Italijanski list Korijere dela sera pronalazi "igru sudbine" u činjenici da će se u finalu Vimbldona sresti Đoković i Nadal, "odmah pošto je Srbin pobedom nad Žo-Vilfridom Tsongom u polufinalu smenio Španca na listi najboljih tenisera sveta".

"Šta god da se dogodi u nedelju po podne, teniser sa Majorke od ponedeljka više neće biti prvi igrač sveta. To mesto će od sada zauzimati Đoković", ističe italijanski dnevnik i podseća na trenutak kada je srpski teniser odmah po osvajanju poslednjeg poena u meču sa Tsongom poljubio vimbldonsku travu.

"Najbolje mesto da se postane broj jedan u svetu", zaključuje Korijere.

Britanski Gardijan ističe da će se u nedelju u Vimbldonu voditi, pre svega, "mentalna bitka" dvojice tenisera koji "pucaju od samopouzdanja".

"Ono što jednog tenisera čini velikim šampionom jeste, bez sumnje, njegovo samopouzdanje", ocenjuje Gardijan i navodi da je Đoković spreman za napad sada već bivšeg "broja jedan".

"Nadal brani titulu protiv Đokovića koji je i zvanično sada najbolji teniser na svetu", ističe britanski list.

"Kada sam kao mali počinjao da igram tenis zamišljao sam sebe u finalu Vimbldona", prenosi Gardijan reči našeg tenisera i dodaje da je Srbin došao do samog teniskog vrha "posedujući u sebi nešto što je više od brzih nogu i bistrog uma".

"I u najtežim trenucima verujem u sebe. Ranije sam gubio važne mečeve, jer nisam imao taj kvalitet više u svojoj igri. Sada je sve drugačije, jer imam ogromno samopouzdanje", prenosi reči Đokovića britanski list.

Austrijska štampa posvetila je veliku pažnju uspehu Novaka Đokovića na teniskom turniru u Vimbldonu, odnosno njegovom prvom ulasku u finale tog prestižnog turnira, što mu je donelo zauzimanje trona na listi najboljih tenisera sveta.

"Ako se već preuzima tron, onda je to najbolje u Vimbldonu i sa stilom i klasom, jer je Srbin Đoković svoju odličnu tenisku godinu krunisao skokom na vrh svetske rang-liste", ističe bečki dnevnik Kurir.

"Moj san se ostvario. Čitav život sam radio za to", prenosi list reči novog prvog reketa sveta.

U ponedeljak će pobednik Dejvis kupa biti prvi put vođen kao broj 1. Protiv Francuza Tsonge Đoković je uspeo da poboljša svoj zapaženi godišnji bilans na 47:1.

Kurir ističe da je meč Đoković-Tsonga bio spektakularan i da je publiku oduševljavao.

"Iako je Tsonga igrao spektakularno, protiv Đokovićeve konstantne klase on nije pronašao pravi recept", navodi list.

Kurir ističe da će u nedelju biti održano "finale snova" na 125. Vimbldonu, pošto će se sastati Đoković sa Rafaelom Nadalom.

Đoković je, ulaskom u finale, uspeo da prekine višegodišnju vladavinu svojih rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala, konstatuje bečki dnevnik Kronen cajtung.

Ta dva tenisera smenjivala su se na vrhu od 2. februara 2004. i sada je Đoković konačno uspeo da preuzme tron, navodi list.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠPANSKI AS: Đoković je budućnost svetskog tenisa!

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Jul.2011

Svetski mediji i danas veliku pažnju posvećuju uspehu srpskog tenisera Novaka Đokovića koji je pobedom u polufinalu Otvorenog prevnstva Engleske ostvario dva velika cilja - prvi plasman u finale Vimbldona u karijeri i istorijsko mesto broj jedan na ATP listi.. . Španski list „As” ističe da...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Nadal za B92: "Novak je favorit"

Izvor: B92, 02.Jul.2011

Još uvek prvi reket sveta Rafael Nadal posle prolaska u finale Vimbldona za B92 je rekao da je Novak Đoković favorit u nedeljnom duelu...Nadal je do plasmana u finale na najprestižnijem teniskom turniru došao trijumfom nad domaćim teniserom Endijem Marijem sa 5:7, 6:2, 6:2, 6:4...Španac će od...

Nastavak na B92...

Žurnal u februaru najavio broj jedan Đokovića

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Jul.2011

Sportski žurnal je još četvrtog februara napravio putanju Novaka Đokovića ka broju jedan, nekoliko dana nakon što je srpski as osvojio titulu na Australijskom openu. Nole je na tron zaseo mnogo pre nego što je u tom trenutku bilo realno, jer je pre pet meseci Nadal je imao 4500 poena prednosti....

Nastavak na Sportski Žurnal...

Djoković igra finale Vimbldona

Izvor: Beta, 03.Jul.2011, 02:19

BEOGRAD, 3. jula 2011. (Beta) - Najbolji srpski teniser Novak Djoković igraće u nedelju protiv Rafaela Nadala finale Turnira u Vimbldonu...Finale najprestižnijeg teniskog turnira počinje u 15.00 sati...Nadal je aktuelni šampion, a trofej na Vimbldonu osvojio je i 2008. godine...

Nastavak na Beta...

Đoković protiv Nadala za prvenac na Vimbldonu (15h)

Izvor: Blic, 03.Jul.2011

Najbolji srpski teniser Novak Đoković će u finalu Vimbldona pokušati da uzme titulu braniocu Rafael Nadalu, igraču koga je već "skinuo" sa prvog mesta ATP rang liste. Tok meča čitaoci blicsport.rs će tradicionalno moći da prate u gem po gem prenosu...Ove sezone Đoković je pobedio Nadala u...

Nastavak na Blic...

Ko su "Nole, Rafa i Rodžer" među sudijama?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2011

LONDON -..Samo 15.000 srećnika koliki je kapacitet centralnog terena gledaće danas uživo finale Vimbldona između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, a još desetine, možda i stotine miliona ljudi širom planete biće uz tv ekrane i navijati za Srbina ili za Španca...Ali, jedan čovek moraće da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.