Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Maj.2024, 15:25

Varhelji i Konaković saopštili: Razrešeni nesporazumi oko rezolucije o Srebrenici

Evropski komesar za proširenje i politiku susedstva Oliver Varhelji i ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) Elmedin Konaković objavili su zajedničko saopštenje za javnost, posle telefonskog razgovora koji je usledio nakon što je Mađarska najavila da ta zemlja neće podržati rezoluciju i stavova Varheljija o rezoluciji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

KOMESAR EU ZA PROŠIRENJE O SREBRENICI: Krivica je uvek individualna, napad na srpski narod je nedopustiv

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2024

Komesar EU za proširenje Oliver Varhelji i šef diplomatije BiH Elmedin Konaković objavili su zajedničko saopštenje o nacrtu rezolucije o Srebrenici, u kojem se navodi da su ranije izjave Varheljija u znaku punog poštovanja prema žrtvama, ali i da on smatra da je svako poimanje kolektivne krivice...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.