Radnik savladao Zvezdu i naneo joj prvi poraz u sezoni

Izvor: JužneVesti.com, 27.Okt.2021, 20:24

Radnik savladao Zvezdu i naneo joj prvi poraz u sezoni

Do prve pobedu u dosadašnjem delu sezone na domaćem terenu došli su fudbaleri Radnika i to pobedom nad aktulenim šampionom, ekipom Crvene Zvezde (2:1). Izbudljiva utakmica odigrana je u Surdulici, nisu se domaćini uplašili i odigrali su odličan meč. Spasić i Bogdanovski bili su neuhvatljivi za odbranu Beograđana, a u finišu mesta istakao se golman Ranđelović koji je u nekoliko situacija odlično intervenisao.

Izašli su visoko u presing domaćini >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u odloženom meču 5. kola Superlige i pokazali da se neće braniti protiv velikog favorita, pa su već na početku imali dve poluprilike. Pokušao je Spasić u 4. minutu, ali je njegov udarac izblokirao Degenek, a isti igrač je nakon kornera šutirao glavom pored gola Borjana.

Uzvratio je Dioni udarcem u 11. minutu, ali je Ranđelović bio dobro postavljen pred svojim golom i lako intervenisao.

Hrabra igra Surduličana nagrađena je u 14. minutu kada je usamljeni Spasić u šesnaestercu gostiju iz prve šutirao posle centaršuta Bogdanovskog i savladao golmana Zvezde.

Imali su domaćini priliku i u 22. minutu kada je istrčalog Borjana nakon njegove intervencije lobovao Petrović, ali je golman gostiju stigao da interveniše i spreči drugi pogodak domaćina.

Crvena zvezda je uzvratila u 27. minutu, najpre je Falko blokiran, a onda je udarac Kange završio pored gola. Do kraja prvog dela igre nesvesno su se domaćini povukli, igrači Zvezde su preuzeli inicijativu, ali udarci iz daljine Kange, Bena i Falka nisu bili dovoljno precizni pa se na odmor otišlo minimalnim vođstvom domaćina.

Nastavili su sa inicijativom u drugom poluvremenu gosti koji su izvršili 3 izmene na pauzi, Pavkov je ušao i igru i odmah zapretio, kao i Kanga, ali nije bilo promene rezultata.

Ipak do promene je došlo u 54. minuta kada je Lukića nakon udarca Spasića i odbrane Borjana natrčao na odbitak i doneo prednost od 2 gola.

Samo 3 minuta kasnije Zvezda smanjuje na 2:1, nakon centaršuta Kange najbolje se pred golom domaćina snalazi Ben i vraća neizvesnost u utakmicu.

Do kraja meča viđeno je nekoliko šansi na obe strane, brži od Orešćanina na jednoj strani na jednoj strani bio je Borjan, dok se u finišu meča istakao golman domaćih Ranđelović koji je odbranio udarce Dragovića, Živkovića, Sanoga i Pavkova i doneo pobedu prvu pobedu Radniku na domaćem terenu u dosadašnjem delu sezone.

Utakmica je produžena 7 minuta, igralo se i duže od toga, ali je sjajni golman domaćih, ali i prečka, zaustavio Zvezdu u Surdulici čime je svom timu doneo i prvu pobedu nad Beograđanima u istoriji kluba.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.