Izvor: RTS, 27.Okt.2021, 19:09

Zvezda poklekla u Surdulici, Radnik srušio šampiona

Fudbaleri Radnika savladali su u Surdulici ekipu Crvene zvezde sa 2:1 u odloženom meču petog kola Superlige Srbije.
Crvena zvezda beleži prvi poraz u sezoni u domaćem takmičenju i to od ekipe koja beleži prvu pobedu na svom stadionu u sezoni.

Radnik je došao do istorijske prve pobede nad Crvenom zvezdom, pošto ju je savladao sa 2:1 u odloženom meču petog kola >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Linglong Superlige Srbije.
Ono što nikome drugom nije pošlo za rukom u domaćem prvenstvu, a to je da savlada crveno-bele, jeste Radniku, koji je do ovog susreta imao šest poraza, od čega tri uzastopna.
Zvezda je bolje ušla u meč, ali je Radnik iskoristio svoju prvu šansu na meču.
Igrao se 14. minut kada je Bogdanovski probio po desnoj strani i poslao idealan pas za Spasića, koji uz malo sreće postiže gol.
Do kraja prvog poluvremena Zvezda je u nekoliko navrata mogla do izjednačenja, ali pokušaji Kange, Dionija, Dragovića i ostalih, nisu savladali golmana Ranđelovića.
Radnik i početkom drugog poluvremena uspeva da iznenadi favorizovanog gosta, pošto postiže drugi gol.
Odlična kontra domaćina, Spasić je šutirao, Borjan uspeo da odbrani, ali i da odbije loptu pravo do Lukića, koji se nalazi na pravom mestu, dobro reaguje i zakucava loptu u mrežu za velikih 2:0 za Radnik.
Od tog momenta, Crvena zvezda je krenula u totalnu ofanzivu.
Brzo je usledio odgovor gostiju, koji preko Bena dolaze do izjednačenja u 57. minutu, tri minuta nakon primljenog gola.
Uigrana akcija nakon prekida, Pavkov spušta loptu za Bena, a ovaj je šalje u mrežu i smanjuje na 2:1.
Poslednjih pola sata meča, lopta je uglavnom bila na polovini Radnika i ispred gola domaćih, ali je odbrana tima iz Surdulice, na čelu sa maestralnim golmanom Ranđelovićem, izdržala sve nalete.
Pomenuti golman domaćih imao je nekoliko nestvarno dobrih intervencija, od kojih se ističu one kod pokušaja Pavkova, Dragovića, Ivanića i Kange.
Crvena zvezda nije iskoristila šansu da se približi prvoplasiranom Partizanu, koji nakon 13 odigranih utakmica ima pet bodova više od "večitog" rivala.
Radnik prekida crnu seriju i dolazi do prvog trijumfa na svom terenu.
Tabela:
Partizan 37
Crvena zvezda 32
Čukarički 25
TSC 20
Vojvodina 20
Voždovac 20
Napredak 20
Spartak 18
Proleter 17
Mladost 14
Radnički Niš 14
Radnički 1923 14
Kolubara 13
Radnik 13
Metalac 12
Novi Pazar 8

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posle 500 dana i 50 mečeva: Zvezda doživela poraz!

Izvor: N1 televizija, 27.Okt.2021

Šampion Srbije Crvena zvezda doživeo je prvi poraz u Superligi posle tačno 500 dana i 50 odigranih utakmica! Bolji od crveno-belih bio je Radnik na svom terenu rezultatom 2:1 u zaostalom meču petog kola domaćeg prvenstva.

Nastavak na N1 televizija...

Radnik savladao Zvezdu i naneo joj prvi poraz u sezoni

Izvor: JužneVesti.com, 27.Okt.2021

Do prve pobedu u dosadašnjem delu sezone na domaćem terenu došli su fudbaleri Radnika i to pobedom nad aktulenim šampionom, ekipom Crvene Zvezde (2:1). Izbudljiva utakmica odigrana je u Surdulici, nisu se domaćini uplašili i odigrali su odličan meč. Spasić i Bogdanovski bili su neuhvatljivi...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.