Morent: Savršen kraj VIDEO

Izvor: B92, 20.Dec.2023, 10:53

Morent: Savršen kraj VIDEO

Dža Morent vratio se na spektakularan način posle višemesečnog odsustva iz NBA lige.

Morent je bio suspendovan nakon što je u javnosti mahao poištoljem.

Odmah na sezonskom debiju je pokazao da je jedan od najboljih igrača lige.

Morent se mučio u prvom poluvremenu nakon osmomesečnog odsustva sa parketa, a onda je u drugom ubacio 27 od svoja 34 poena.

Imao je i 8 asistencija uz 6 skokova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te košem uz zvuk sirene doneo Memfisu preokret sa -24 za pobedu nad Nju Orleansom 115:113.



"Radio sam naporno za ovo. Nisam odigrao utakmicu osam meseci. Imao sam dovoljno vremena da mnogo naučim o sebi. Prošao sam kroz dosta teških dana. Košarka je moj život, volim je i terapeutski deluje na mene. Uzbudjen sam što sam se vratio",
rekao je Morent.

Grizlisi su se spremali za odlučujuću akciju 9,6 sekudi pre kraja, a Morent je tokom tajm-auta sugerisao da se postavi napad za krilnog centra Džerena Džeksona.

Međutim, bek Dezmond Bejn je osetio da je trenutak za Morenta i kada ga je video sa loptom u rukama odbacio je plan.

"Rekao mi je 'Dođavola ne, tebi ide lopta'. U tom trenutku sam morao da se skoncentrišem i rešim. I uradio sam to", opisao je Morent poslednju akciju u Nju Orleansu.

Morent je rešio meč u svom prepoznatljivom dramatičnom stilu, prodorom kroz reket i polaganjem preko dvojice protivničkih igrača.

Prvo je rolingom izbacio iz ravnoteže defanzivnog specijalistu Pelikansa Herberta Džonsa, a onda se podigao i položio loptu u koš pre zvuka sirene.

Morent je tako ućutkao publiku u Nju Orleansu koja mu je zviždala od starta prve utakmice od maja kad je suspendovan na 25 mečeva.

Morent je u svom povratničkom meču postigao tri koša u poslednjih 90 sekundi, svaki tokom izolovane akcije protiv Džonsa.



"Osećam kao da je to bio savršen kraj, savršen dan
", rekao je Morent.

Nakon Morentovog koša za pobedu usledila je erupcija oduševljenja njegovih saigrača, ali i stotina navijača Grizlisa u areni, uključujući njegovog oca Tija i najboljeg druga Devontea Peka, koji su sedeli u blizini klube Memfisa.

"Bilo je ludo. Drago mi je što sam bio deo ovoga. Drago mi je što sam bio na utakmici i mogao da svedočim ovome", rekao je Džeren Džekson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.