Izvor: RTS, 03.Okt.2020, 05:43

Lejkersi prejaki za desetkovani Majami, "jezeraši" poveli sa 2-0 u finalu

Košarkaši LA lejkersa savladali su ekipu Majami hita sa 124:114 u drugom meču NBA finala. Tim iz Kalifornije vodi sa 2:0 u finalu najjačeg košarkaškog prvenstva na svetu.
Nije mogao desetkovani Majami da pripreti Lejkersima u drugom meču finala NBA lige, pa "jezeraši" relativno lako odnose i drugu pobedu.

Erik Spolstra nije mogao da računa na Bema Adebaja i Gorana Dragića, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a pitanje koliko bi i oni mogli da pomognu protiv raspoloženih Dejvisa i Džejmsa.
"Vrelina" je ipak pružala maksimalan otpor i naterala protivnika da zasluži pobedu. Lejkersi jesu vodili gotovo čitavim tokom meča, ali kad god bi se pomislilo da je meč gotov, Majami bi smanjio razliku.
U prvom poluvremenu Džejms je dominirao asistencijama, pogotovo za trojke koje su pogađali Kuzma, Moris i Karuso, da bi u drugom poluvremenu Lebron i Dejvis preuzeli odgovornost i poene u svoje ruke.
Lejkersi su u trećoj četvrtini stizali do 18 poena prednosti, ali je Majami vraćao deficit na "samo" devet poena.
Ipak, Dejvis je u trećoj deonici postigao 15 poena i odbijao svaki nalet Majamija.
Poslednja četvrtina donela je neizvesnost, ali samo zbog toga što obe ekipe nisu pogodile koš iz igre preko pet minuta.
Dugo je prednost Lejkersa iznosila deset poena, da bi Lebron Džejms sa šest vezanih poena rešio dileme i pitanje pobednika u meču broj dva.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Lebron sa 33 poena, devet skokova i devet asistencija, Dejvis sa 32 poena i 14 skokova i Rondo sa 16 poena i 10 asistencija.
Džimi Batler predvodio je ekipu Majamija sa 25 poena, 13 asistencija i osam skokova, 24 poena postigao je Olinik, dok je Hiro dodao 17 poena.
Lejkersi vode u finalu NBA lige sa 2-0. Meč broj tri na programu je u noći između nedelje i ponedeljka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.