Izvor: RTS, 02.Okt.2020, 12:45

Nikoga ne interesuje finale NBA lige

Uprkos tome što se na povratak NBA lige čekalo nekoliko meseci, izuzetno dobre i zanimljive košarke u "mehuru" Orlandu, pa i atraktivnim učesnicima velikog finala, podaci pokazuju da je izuzetno malo interesovanje za završnicu najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu. Štaviše, postavljen je negativni rekord u gledanosti prvog meča finalne serije.
Okršaj Los Anđeles lejkersa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Majami hita pripao je "jezerdžijama" rezultatom 116:98, uz odlične partije prve dve zvezde Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, ali gledaoce to nije previše zanimalo.

Kako je saopštio Ej-Bi-Si, koji ima ekskluzivno pravo emitovanja utakmica NBA lige, prvi susret finala gledalo je 7,41 milion gledalaca, što je najmanji broj otkad je uvedena statistika.
Prethodni negativni rekord postavljen je 2003, kada je treću utakmicu finalne serije između Nju Džerzi netsa i San Antonio sparsa pratilo 8,06 miliona.
Bez obzira što prisustvo publike nije dovoljno i što su navijači u svojim kućama, Ej-Bi-Si je potvrdio da je u pitanju pad gledanosti od čak 45 procenata u odnosu na otvaranje prošlogodišnjeg finala, u kojem su se sastali Toronto reptorsi i Golden stejt voriorsi.
Na ovoj mreži rast gledanosti doživeli su programi zabavnog tipa, dok je sport u velikom padu, pošto je i nedavno finale Stenli kupa u hokeju, koje je pripalo Tamba Bej lajtningu, gledalo 60 odsto manje ljudi nego 2019.
Druga utakmica Lejkersa i Hita na programu je u noći između petka i subote, od tri sata po srednjeevropskom vremenu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Majami bez Dragića, Lejkersi u Kobijevu čast " na TV B92

Izvor: B92, 02.Okt.2020

U subotu se odigrava druga utakmica finala zapadne konferencije NBA između Los Anđeles Lejkersa i Majami Hita...Utakmica je na programu u 3 sata posle ponoći, a direktan prenos je na TV B92...U prvom meču pobedu je slavila ekipa Lejkersa rezultatom 116:98...Majami je odlično počeo duel, imao čak...

Nastavak na B92...

Posebni dresovi Lejkersa – "Ne bismo želeli da izgubimo u njima" FOTO

Izvor: B92, 03.Okt.2020, 01:49

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa će u specijalnim dresovima igrati protiv Majami Hita u drugom meču finalne serije NBA lige.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.