Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2020, 15:51

Belineliju 5.000.000 miliona od Virtusa, u rangu sa Teodosićem

Iskusni italijanski bek objasnio zašto se vratio u Bolonju i istakao najviše ambicije

Bomba sa Apenina odjeknula je košarkaškim svetom - Marko Belineli, iskusni italijanski bek, posle 13 godina u NBA ligi, vratio se u Italiju gde je zadužio dres Virtus Bolonje, kluba iz kojeg je napravio prvi korak na impresivnom košarkaškom putu.

Doskorašnji igrač San Antonija sa klubom koji predvodi srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stručnjak Aleksandar Đorđević potpsao je trogodišnji ugovor vredan ukupno 5.000.000 evra, uverava Gazeta, čime je stao uz rame Milošu Teodosiću koji zarađuje 1.700.000 evra godišnje.

Osvajač NBA prstena sa Sparsima 2014, u NBA je stigao 2007. godine kada ga je Golden Stejt izabrao kao 18. pik na draftu, a do povratka u Italiju nosio je dresove Toronta, Nju Orleansa, Čikaga, San Antonija, Sakramenta, Šarlota, Atlante i Filadelfije. Povratkom u Bolonju, 34-godišnji košarkaš izazvao je ogromnu pažnju javnosti, a kako se odlučio na taj korak otrkio je u intervjuu za Gazetu delo sport.

"Brzo sam doneo odluku. Želim da igram, da budem vođa. Kada sam video da nemam ponude koje sam želeo od klubova iz NBA, počeo sam da razmišljam o drugim opcijama. Ukazala se prilika i iskoristio sam je. Veoma sam srećan što sam se vratio u Virtus, a to što će mi Teodosić biti saigrač mi je olakšalo izbor. Predivno je... Bajka je vratiti se u Bolonju. Počeo sam u mlađim kategorijama Virtusa, tu sam i debitovao. Tada je, na nesreću, klub bankrotirao te sam otišao dalje. Vraćam se u ogromnu organizaciju, u kojoj ljudi imaju volju da dobro rade. To me je motivisalo da odaberem Virtus", reakao je Belineli.

Virtus u Evrokupu ima stoprocentan učinak posle sedam duela i već je obezbedio plasman u narednu fazu, a uz fenomenalnog beka dodatno je učvrstio status favorita za osvajanje trofeja. Iako je dug put pred njim i saigračima, Belineli već gleda ka Evroligi.

"Ostvario sam mnoge uspehe. Trinaest godina je dug period, mnogo sam se žrtvovao, ali sam na kraju osvojio titulu, takmičenje u trojkama na Ol-staru, doživeo sam emotivne trenutke u Čikagu i Filadelfiji, proveo sam godine u Nju Orleansu... Odlazim sa mnogo lepih uspomena. U Americi sam sazreo i kao igrač i kao osoba, sad je vreme da krenem dalje. Trofej Evroliga mi nedostaje", istakao je Belineli.

Italijanski bek je pre odlaska u NBA ligu osvojio trofej u Seriji A sa Fortitudom, a isto će pokušati i u aktuelnom klubu koji je trenutno lider šampionata uz učinak od 18 pobeda i samo dva poraza.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.