Poljoprivrednici preuzeli mašine iz Mađarske

Izvor: Capital.ba, 05.Jul.2023, 16:07

Poljoprivrednici preuzeli mašine iz Mađarske

BANJALUKA – Više od 20 poljoprivrednika iz Republike Srpske danas su u Banjaluci, u prisustvu predsjednika Srpske Milorada Dodika i ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta, preuzeli poljoprivredne mašine iz prvog kontingenta u okviru projekta podrške koji finansira mađarska Vlada. Foto: Srna Sijarto je najavio da Mađarska od 1. avgusta pokreće novu etapu programa u vrijednosti od 6,5 milijardi forinti koji će >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << biti orijentisan podršci poljoprivredi Republike Srpske. On je rekao da je vid mađarske podrške Republici Srpskoj upravo program kupovini mehanizacije poljoprivredi Srpske. “Drago mi je što smo mogli da se dogovorimo o sljedećoj etapi ovog programa”, rekao je. Podjelu organizuje Fondacija za održivi razvoj “Progresus” iz koje je prethodno rečeno da se u narednim sedmicama očekuje isporuka još oko 100 mašina u cijeloj Republici Srpskoj i Brčko distriktu. Iz te fondacije su naveli da su ugovore o finansijskoj podršci za nabavku poljoprivredne mehanizacije po osnovu odluke o dodjeli bespovratnih sredstava za Javni poziv “BTP-22” potpisala 653 poljoprivredna proizvođača za ukupni iznos subvencija koji finansira Vlada Mađarske veći od devet miliona evra. Najveći dio od 1.200 mašina koje se nabavljaju u okviru ovog programa biće isporučen u julu, avgustu i septembru. Iz “Progresusa” podsjećaju da je odluka o dodjeli bespovratnih sredstava poljoprivrednicima donesena 12. aprila, kada je i objavljena na internet stranici Fondacije. Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u Republici Srpskoj i Brčko distriktu za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje otvoren je 1. septembra, a zatvoren 4. novembra 2022. godine. Srna Чланак Poljoprivrednici preuzeli mašine iz Mađarske се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Sijarto: Podržavamo predsednika Srpske Milorada Dodika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2023

Mađarska podržava predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, izjavio je danas u Banjaluci mađarski ministar inostranih poslova Peter Sijarto. "Mi ga podržavamo i stojimo pored njega zbog vas, zbog Srba u BiH jer vi ste odlučili da je on vaš predsednik", rekao je Sijarto novinarima, prenosi Srna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.