Sport uživo: Poslednja ponuda - 40 miliona funti!

Izvor: RTS, 25.Avg.2013, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Poslednja ponuda - 40 miliona funti!

Mančester junajted poslao konačnu ponudu za Seska Fabregasa. Treneru Fiorentine se smučila situacija oko Ljajića. Završena saga oko Vilijana, Brazilac ipak kod Murinja. Papen: Ibrahimović više nije centar sveta u PSŽ-u. Labović trenira sa Laboralom. Pobeda Fetela u Belgiji, sve bliži odbrani titule. Filipovićeva i Obradovičeća u polufinalu SP.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete pratiti i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
18.10 - Mančester junajted će pokušati još jednom. „Crveni đavoli" su poslali još jednu, konačnu ponudu Barseloni za Seska Fabregasa, vrednu 40 miliona funti. Barselona je već odbila dve ponude kluba sa Old traforda, a i sam igrač je rekao jednom prilikom da svoju budućnost vidi samo u Barseloni. Fabregas nema „garantovano" mesto u startnoj postavi Blaugrane, a tako je bilo od kada se vratio u klub iz londonskog Arsenala. Ukoliko Barselona još jednom odmahne glavom, Dejvid Mojes će pokušati da dovede Mesuta Ozila. Procenjuju se da je Junajted u ovaj transfer spreman da uloži 30 miliona funti, a izvesno je da bi Real Madrid tražio koji milion više.

18.00 - Fudbaleri Ajntrahta iz Braunšvajga izgubili su na domaćem terenu od ekipe Ajntrahta iz Frankfurta sa 2:0, u utakmici trećeg kola nemačke Bundes lige. To je treći uzastopni poraz kluba koji se vratio u elitu posle 28 godina. Braunšvajg je ponovo razočarao navijače, za sada je postigao samo jedan gol ove sezone i ne piše mu se dobro ukoliko uskoro nešto ne promeni. Iskusniji imenjak iz Frankfurta rutinski je došao do bodova boljom igrom u drugom poluvremenu. Strelci na meču su bili Majer u 52. i Ajgner u 62. minutu.

17.50 - Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater rekao je da očekuje da Izvršni odbor te organizacije uskoro odluči kada će se igrati Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru. Blater je istakao da bi početkom oktobra Izvršni odbor Fife trebalo da odobri zahtev da se Mundijal igra zimi. "Biću više nego iznenađen ako IO ne odobri zahtev da Svetsko prvenstvo u Kataru bude zimi. Verujem u dobar ishod pregovora, a o datumima kada je najbolje da se održi Mundijal, odlučiće se kasnije, posle novih pregovora", rekao je Blater. Prvi čovek svetske fudbalske organizacije je kazao da bi o datumu održavanja prvenstva trebalo razgovarati sa savezima, klubovima i igračima.

17.40 - Brajan Vilson, nekadašnji igrač San Francisko Džajantsa a sada uzdanica LA Dodžersa, glatko je odbio ponudu od miliona dolara da obrije bradu?! Ponuda je stigla od kompanije koja se bavi proizvodnjom žileta i brijača. „Njegova brada je legendarna, a mi želimo da pokažemo potrošačima kvalitet naših brijača. Ako su u stanju da srede Vilsonovu bradu, onda je sigurno da će i ostali muškarci poželeti da sebi priušte naše proizvode", pojasnio je celokupnu ideju portparol kompanije. Međutim, Vilson je isuviše vezan za svoju bradu, a godišnja garantovana zarada od više od 20 miliona dolara dozvoljava mu luksuz i da odbije ponuđeni milion. Navijači legendarnih Dodžersa, među kojima i jedan od vlasnika kluba Medžik Džonson, oduševljeni su njegovom odlukom.

17.30 - „Srpska" Benfika i zvanično je bogatija za još jednog člana. Klub sa La Luža predstavio je srpskog reprezentativca Ljubomira Fejsu, od koga očekuje dosta u narednoj sezoni. Kako prenose mediji u grčkoj i Portugalu, Fejsa je plaćen 4,5 miliona evra. Prema nepotvrđnim informacijama. Benfika je Fejsinu slobodu procenila na 35 miliona evra.

17.20 - Emanuele Đakerini je već u svom prvom zvaničnom meču za Sanderlend opravdao odluku uprave klube da ga angažuje, postigavši pogodak za remi svog tima protiv Sautemptona. Ono što je već sada izvesno jeste da će Italijan, osim protivničkim fudbalerima,probleme praviti i britanskim komentatorima i novinarima. Izgovaranje njegovog imena biće problem za mnoge, uključujući i Krisa Kamaru, koji je Đakerinija prekrstio u „Gajaćinelija"...

17.05 - Nakon što je izvojevao pobedu nad Totenhemom, i doveo Vilijana, Žoze Murinjo najavljuje još jednu ponudu Mančester junajtedu za Vejna Runija. Odgovor koji je do sada dobijao sa Old traforda je bilo jedno decidirano „ne", uz šturo obrazloženje da sklub ne želi da pojačava svoje rivale. Murinjo se, naravno, ne slaže sa ovakvim načinom razmišljanja. "Stvar je prosta - ili želiš da zadržiš Runija u timu ili ne? A taj mentalitet, ‘Neću da prodajem igrače klubovima iz iste lige', to je staromodno razmišljanje, koje nikome ne pomaže. Tako se najbolji igrači guraju iz lige, a trebalo bi da ih sačuvamo kako bismo naše prvenstvo učinili najboljim", rekao je Murinjo i kao primer naveo način poslovanja italijanskih klubova. "Vidite da tamo ne postoji taj problem. Filipo Inzagi je igrao za Juventus, Milan. Od velikih igrača samo je Frančesko Toti ostao u istom klubu ceo život. Andrea Pirlo - Inter, Milan, Juventus".

16.39 - Trener Reala Karlo Ančeloti tek treba da odluči da li će Iker Kasiljas ili Dijego Lopes biti prvi golman "kraljevskog" kluba. Ančeloti na današnjoj konferenciji za medije pred utakmicu sa Granadom, koja će se igrati u ponedeljak, nije želeo da kaže ko će od dvojice golmana biti u startnoj postavi za taj meč. On je rekao da bez obzira koga izvede u startnih 11 za meč sa Granadom, neće biti konačna odluka, kao i da je srećan što ima dva sjajna golmana.

16.27 - Juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i treću pobedu na Svetskom prvenstvu u Izmiru, pošto je četvrtom kolu C grupe savladala Kanadu sa 3:1 (23:25, 25:18, 25:16, 25:19). Srbija je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je bila bolja od SAD (3:0), a u trećem od Tunisa (3:0). Naredni meč srpski odbojkaši sutra od 13.30 igraju protiv Ruande i potreban im je samo set kako bi potvrdili prvo mesto u grupi.

16.00 - Vozač Red Bula Nemac Sebastijan Fetel trijumfovao je na stazi Spa - Frankoršamp, na kojoj je vožena trka za Veliku nagradu Belgije. Fetel je do pete pobede u sezoni, a 31. u karijeri došao u vremenu 1:23:42,196 sata, drugi je bio Fernando Alonso iz Ferarija (+16,869), a treći Luis Hamilton iz Mercedesa (+27,734). Nemac sada ima 197 bodova, 46 više od drugoplasiranog Alonsa, dok je treći Hamilton sa 139 bodova. Naredna trka u šampionatu biće vožena 8. septembra za Veliku nagradu Italije na stazi Monca.

15.27 - Bivši svetski šampion u teškoj kategoriji Majk Tajson priznao je danas da se nalazi na ivici smrti zbog konstantnih problema sa alkoholom i drogama. "Ne želim da umrem, a na ivici sam smrti. Nisam pio alkohol ili uzimao droge već šest dana, što je za mene pravo čudo. Želim da promenim svoj život i budem čist", rekao je Tajson na konferenciji za novinare. Jedean od najboljih boksera svih vremena priznao je da je lagao sve oko sebe da je trezan i da je tri puta bio na rehabilitaciji.

14.57 - Mladi srpski teniser Peđa Krstin osvajio je danas fjučers turnir u Novom Sadu, pošto je u finalu posle velikog preokreta pobedio Francuza Martina Vesa sa 3:6, 6:4, 6:3. Krstin je na putu do titule pre Vesa eliminisao Bugarina Nejkova (6:2, 6:3), Italijana Faga (6:2, 6:3), u četvrtfinalu je bio bolji od hrvatskog tenisera Dina Marcana (6:4, 7:6), a u polufinalu od još jednog bugarskog predstavnika Tihomira Grozdanova (6:1, 6:2). On je ove sezone već osvojio turnir u Kazahstanu, a ovo mu je bilo četvrto finale, pošto je stizao do završnice i u Prijedoru i Beogradu.

14..44 - Srpski košarkaš Dragan Labović otputovao Vitoriju, gde će provesti kompletan pripremni period i pokušati da se izbori za jednogodišnji ugovor sa ekipom Laboral. Labović je prošlu sezonu propustio zbog povrede Ahilove tetive i sporazumno je prekinuo saradnju sa ruskom ekipom Nižnji Novgorod. "Odlazim maksimalno spreman. Povreda je prošlost, što su i pokazali nedavni testovi, kao i kompletan rehabilitacioni period koji sam odradio na najvećem nivou. U prethodnom periodu radio sam naporno na Kopaoniku i u Beogradu. Uželeo sam se košarke i verujem da ću uspeti da se dobrim treninzima i odnosom prema radu izborim za dres Laborala. Spreman sam za svaku ulogu koju mi trener Skariolo nameni. Imam 26 godina i želim svima da pokažem da mogu da igram košarku na najvišem nivou. Daću sve od sebe da ispunim očekivanja", istakao je Labović.

14.29 - Legendarni francuski fudbaler Žan Pjer Papen rekao je danas da se status Zlatana Ibrahimovića u Pari Sen Žermenu promenio otkako je u klub došao Edinson Kavani. "Ibrahimović više nije centar sveta. PSŽ je sa Kavanijem dobio novu zvezdu i jedan od njih će biti uspešniji. Sigurno mu nije lako pao Kavanijev gol protiv Ajačija prošle nedelje. Ipak, ubeđen sam mu je prioritet pobeda ekipe, jer tim uvek mora da bude iznad pojedinca", rekao je Papen za francuske medije.

13.57 - Trener Fiorentine Vinćenco Montela nema više vremena ni želje da čeka odluku  Adema Ljajića kada je u pitanju njegov ostanak u klubu. Ljajić je dobio rok da do utorka odluči da li će produžiti ugovor sa "ljubičastima" ili karijeru nastaviti negde drugde. "Muka mi je više od ove situcacije. Mislim da je Ljajić pokazao nešto prošle sezone i za to dobio podršku saigrača, kluba i trenera. Više nemam ni vremena ni želje da ga čekam, jer u ovakvom stanju ne može da se skoncentriše na posao", rekao je Montela na konferenciji za medije.

13.17 - Doskorašnji fudbaler Anžija iz Mahačkale Brazilac Vilijan karijeru će nastaviti u Čelsiju, saopštio je danas londonski klub. "Postignut je dogovor sa Vilijanom i njegovim klubom Anžijem. Transfer će biti ozvaničen u sredu kada je zakazan razgovor zbog dobijanja radne dozvole", saopšteno je na klupskom sajtu. Vrednost transfera nije otkrivena, a engleski mediji prenose da je reč o sumi od 32.5 miliona funti. Brazilski fudbaler je bio nadomak prelaska u Totenhem, ali su "plavci" ipak uspeli da ga "ukradu". 

12.36 - Otvoreno prvenstvo Amerike u tenisu, 133. po redu, počinje sutra, a Srbija će na poslednjem gren slemu u sezon imati osam predstavnika. Prvog dana na terene Flešing Medouza izlaze Jelena Janković, Aleksandra Krunić i Janko Tipsarević. US Open je na programu od 26. avgusta do 8. septembra, titulu u muškoj konkurenciji brani Britanac Endi Marej, a kod dama Amerikanka Serena Vilijams.

11.37 - Golman Njukasla Tim Krul mogao bi karijeru da nastavi u Arsenalu, prenose danas engleski mediji. Menadžer Arsenala Arsen Venger već duže vreme prati Krula i spreman je da za holandskog reprezentativca izdvoji 10 miliona funti. Njukasl je prethodno odbio ponudu Arsenala od 20 miliona funti za Krulovog saigrača Johana Kabajea.

10.56 - "Osećam da sam u najboljim igračkim godinama i želim da nastavim da igram tenis na ovom nivou. Tako će biti sve dok telo može da izdrži napore i plamen ljubavi za ovim sportom gori u meni", rekao je Đoković novinarima u Njujorku. "Mislim da sam odigrao prilično pristojno poslednje dve nedelje. Nisam pronalazio dodatnu snagu da budem smiren i odigram prave udarce u važnim trenucima. Takve stvari se dešavaju, ali moje samopouzdanje je i dalje na visokom nivou", poručio je 26-godišnji Beograđanin.  

10.25 - Ženski dvojac bez kormilara Ivana Filipović i Iva Obradović plasirao se u polufinale Svetskog prvenstva za seniore u Južnoj Koreji. Filipovićeva i Obradovićeva su direktan plasman među 12 najboljih posada obezbedile pošto su u kvalifikacijama postigle treći rezultat - 7:22,28 minuta. Drugog dana šampionata na stazi će se od srpskih posada naći samo dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović koji će u noći između nedelje i ponedeljka veslati u kvalifikacijama.

10.25 - Novi problem za selekciju Rusije. Nakon otkaza Kirilenka, Mozgova, Kauna i Hrijape "Zbornaja" je ostala i bez Andreja Voroncevića. Zbog povrede skočnog zgloba Vorocević neće biti u mogućnosti da pomoge Rusiji na Rusiji u Sloveniji.

09.25 - Trener Arsenala Arsen Venger želi da u ekipi zadrži fudbalera Lukaša Podolskog. Bild je u petak objavio da Šalke želi da dovede nemačkog reprezentativca, ali posle dva gola Podolskog u pobedi Arsenala protiv Fulama Venger je potvrdio da želi da ga zadrži. "Drago mi je zbog njega jer odavno nije počeo meć... Zadovoljan sam jer igra sa puno duha i što može da daje golove. Svi u ekipi vole Lukaša i ja želim da ga zadržim".

08.59 - Austrijanac Jirgen Melcer osvojio je peti trofej u karijeri pošto mu je francuski teniser Gael Monfis predao finalni meč u drugom setu zbog povrede. Melcer je prvi set dobio sa 6:3, a u drugom vodio sa 2:1, kada je Monfis odustao od dalje borbe. U konkurenciji parova titutlu su osvojili Kanađanin Daniel Nestor i Leander Paes iz Indije. U finalu oni su bili bolji od Filipinca Trita Huija i Dominika Ingloa iz Britanije - 7:6 (12-10), 7:5.

08.53 - Rumunska teniserka Simona Halep osvojila je četvrti titulu u karijeri pošto je u finalu WTA turnira u Nju Hejvenu savladala Čehinju Petru Kvitovu sa 6:2, 6:2. Za pobedu u Nju Hejvenu, turniru koji je za teniserke bio poslednja provera uoči Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, Rumunka je dobila ček na 117.000 dolara.

01.02 - Fudbaler Juventusa Karlos Tevez je svoj odlučujuči gol i pobedu nad Sampdorijom ocenio kao "savršeno veče". "Ovo je bilo savršeno veče, pošto smo pobedili na teškom gostovanju. Veoma sam zadovoljan igrom... Nije lako da odmah upoznam saigrače, ali sam pokušao da uradim sve što mogu za tim", rekao je Tevez. Fudbaleri "Stare dame" pobedom u gostima nad Sampdorijom od 1:0 započeli su odbranu titule u Seriji A, a jedini gol postigao je Tevez u 58. minutu. Tevez je ovog leta prešao u Juventus iz Mančetser sitija, a njegov bivši trener iz Sitija Roberto Mančini je bio na tribinama. "Nisam znao da je Mančini bio na stadionu. Ostali smo u dobrim odnosima", rekao je argentnski fudbaler.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.