Junajted u slobodnom padu, komšije znale kako da unovče!

Izvor: Sportske.net, 19.Nov.2019, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajted u slobodnom padu, komšije znale kako da unovče!

Siti po prvi put od dolaska bogatih vlasnika na ravni sa "crvenim đavolima".

Mančester Junajted je godinama unazad važio za mašinu koja pravi novac, klub porodice Glejzer se uvek takmičio sa Real Madridom po pitanju najvrednijih klubova sveta, ali su vezani neuspesi doneli finansijski pad.

Junajted je prošle sezone imao rekordni profit od 627.1 miliona funti, a onda je usledila neuspešna sezona >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u kojoj Solskjerovi puleni nisu uspeli da se kvalifikuju za evropska takmičenja što donosi veliki gubitak klubu sa "Old Traforda".

Profit za ovu sezonu se procenjuje između 560 i 580 miliona funti što je definitivno neuspeh kada gledamo prethodnu godinu.

Sa druge strane Mančester Siti je po prvi put od dolaska šeika Mansura izjednačen sa komšijama, dosta novca u ovom uspehu donosi novi desetogodišnji sporazumom sa Pumom gde im po sezoni pripada neverovatnih 65 miliona funti te se predviđa godišnja zarada u visini od 560 miliona funti.

Ovo je neverovatno posebno kada pogledamo 2007/08 sezonu kada je ta cifra bila "svega" 104 miliona funti a onda "građane" preuzima Abu Dabi Junajted grupa.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Najbogatiji klubovi Engleske - Mančester junajted uskoro gubi primat!

Izvor: Sportske.net, 19.Nov.2019

Mančester junajted bi uskoro mogao da izgubi prvo mesto na listi najbogatijih...Sve je izvesnije, Mančester junajted neće biti najbogatiji klub Engleske...Oni su već dugi niz godina klub koji ima najveće prihode, pa je tako u sezoni 2018/19 inkasirano između 560 i 580 miliona funti...Ono što je...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.