Uživo: Majstorija Jaje Turea iz slobodnjaka za 1:1, vodi i PSŽ, Bajern - Roma 0:0

Izvor: Blic, 05.Nov.2014, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Majstorija Jaje Turea iz slobodnjaka za 1:1, vodi i PSŽ, Bajern - Roma 0:0

Osam utakmica ostalo je da se kompletira četvrto kolo Lige šampiona, svi mečevi u grupama E, F, G i H počinju u 20.45 i možete da ih pratite uz Blicsport.rs blog uživo.

Samo šest minuta trajalo je vođstvo CSKA, pošto Mančester siti ima Jaju Turea, koji je fantastično izveo slobodnjak sa 20-tak metara, sjajno prebacio živi zid i poslao loptu u gornji levi ugao za 1:1.

U istom trenutku kada je CSKA poveo protiv Sitija na gostovanju, Pari Sen Žermen je obradovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svoje navijače protiv APOEL-a.

Van der Vil je prošao po desnoj strani i pronašao Edinsona Kavanija, a urugvajski napadač je posle dobrog prijema iz okreta poslao loptu u bliži ugao uz lošu intervenciju golmana Kiprana za 1:0.

Šokantan početak meča u Mančesteru, jer je CSKA poveo već u drugom minutu - Načo je centrirao sa desne strane iz prekida, a Dumbija udarcem glavom matirao Harta za 0:1.

CSKA iz Moskve biće oslabljen na gostovanju Mančester sitiju neigranjem Zorana Tošića, koji nije mogao da uđe u Englesku zbog problema sa papirima, pa je ostao zaglavljen na aerodromu.

Ruski timovi skoro da su zaboravili kada su poslednji put slavili na gostovanju engleskim ekipama, to nisu učinili u prethodnih osam pokušaja (dva remija i šest poraza), a poslednji je uspeo moskovski Spartak na gostovanju Blekburnu 1995. godine.

Ćavi Ernandez će protiv Ajaksa upisati 144. nastup u Ligi šampiona, čime je stigao rekordera Ikera Kasiljasa, koji je juče ispisao novu stranicu istorije fudbala.

Takođe, svi fudbaleri Ajaksa u startnoj postavi odigrali su ukupno 102 utakmice, što je 41 manje od legendarnog veziste Barse.

Didije Drogba odigraće večeras na gostovanju Mariboru 100. utakmicu u svim evropskim takmičenjima, i postaće prvi afrički fudbaler koji je uspeo da dođe do ovog jubileja.

Na terenima širom Evrope od početka će biti i tri naša igrača - Branislav Ivanović i Nemanja Matić neizostavni su članovi prve postave Čelsija, dok je Filip Mladenović startni levi bek BATE Borisova.

Šansu sa klupe Rome čeka Adem Ljajić, dok Zoran Tošić nije u protokolu moskovskog CSKA, kao ni Aleksandar Kolarov u timu Mančester sitija zbog povrede.

Trener Bajerna Pep Gvardiola odlučio se za sastav: Nojer, Rafinja, Benatija, Boateng, Bernat, Lam, Alonso, Alaba, Gece, Levandovski, Riberi.

Sa druge strane, trener Rome Rudi Garsija na klupi je ostavio kapitena Frančeska Totija i Adema Ljajića, a opredelio se da derbi počnu: Skorupski, Torosidis, Mbiva, Manolas, Holebas, Naingolan, De Rosi, Keita, Iturbe, Destro, Florenci.

Sjajno fudbalsko veče u Ligi šampiona sinoć je obeležio svojim nastupom i naš reprezentativac Aleksandar Mitrović, koji je golom u 90. minutu pomogao Anderlehtu da od 0:3 na gostovanju Arsenalu dođe do remija (3:3). Real je, bez da je Kristijano Ronaldo izjednačio golgeterski rekord slavnog Raula, opet savladao ekipu Liverpula, sada sa 1:0 u Madridu, a Juventus je izbegao eliminaciju već posle 4. kola, jer je preokrenuo protiv Olimpijakosa i četiri minuta nakon što je gubio 1:2, došao do konačnih 3:2 koji su ga ostavili u igri za osminu finala. A u tu, drugu fazu takmičenja, uz Real prošla je i Borusija Dortmund koja je sa 4:1 pobedila Galatasaraj.

Kako su protekli mečevi u grupama A, B, C i D pročitajte klikom - OVDE.

Evo i svih parova večerašnjih utakmica koje počinju u "standardnom" terminu od 20.45:

Grupa E:

Mančester siti - CSKA Moskva

Bajern Minhen - Roma

Grupa F:

PSŽ - APOEL

Ajaks - Barselona

Grupa G:

Sporting - Šalke

Maribor - Čelsi

Grupa H:

Šahtjor - BATE

Atletik Bilbao - Porto

Real Madrid i Borusija Dortmund prvi su se plasirali u osminu finala Lige šampiona pobedama u jučerašnjim mečevima, a njima može večeras da se pridruži još pet ekipa.

Bajern dočekuje Romu nakon što joj je u prethodnom kolu očitao lekciju sa 7:1 i pobeda ga vodi dalje, dok se Mančester siti nalazi pod pritiskom da mora da savlada CSKA kako bi ostao u trci za plasman među 16 najboljih.

Tamo bi već posle četvrtog kola mogli da se nađu PSŽ i Barselona, kao i Čelsi i Porto.

Dobro veče i dobro nam došli na još jedan Blicsport.rs blog uživo, u kom ćemo ovoga puta pratiti utakmice Lige šampiona, kao i juče.

Svih osam mečeva četvrtog kola u grupama E, F, G i H počinju u 20.45, derbi se igra u Minhenu gde se sastaju Bajern i Roma, dok bi uzbudljivo trebalo da bude i u duelu Mančester sitija i moskovskog CSKA.

Pratite i ostale susrete zajedno sa nama i komentarišite, a posle prenosa uživo očekuje vas izveštaj sa svih utakmica, kao i izjave aktera.

Krećemo!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.