Preminuo penzionisani urednik u RTV Lućijan Marina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2024, 15:05

Preminuo penzionisani urednik u RTV Lućijan Marina

Noćas, u 70. godini, preminuo je novinar, publicista i predsednik Društva za rumunski jezik Lućijan Marina.
Lućijan je rođen 26. jula 1954. godine u Vršcu, gde je 1969. godine završio osnovnu školu "Olga Petrov Radišić", a četiri godine kasnije i Gimnaziju "Borislav Petrov Braca". Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, a nakon toga i na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu.
U periodu od 1978. do 1988. godine bio je spiker u Radio Novi Sad, zatim novinar u zajedničkoj redakciji programa na rumunskom jeziku RTV Novi Sad, odnosno urednik u Radio Novi Sad, a od 1988. urednik-producent na Televiziji Novi Sad - Radio-televiziji Srbije do 2006. godine, zatim urednik-voditelj na Radio-televiziji Vojvodine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.