Real Madrid 30 utakmica bez poraza, još četiri do klupskog rekorda

Izvor: Vesti-online.com, 24.Nov.2016, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real Madrid 30 utakmica bez poraza, još četiri do klupskog rekorda

Fudbaleri Reala pobedom u Ligi šampiona u Lisabonu protiv Sportinga 2:1 stigli su na samo četiri utakmice od velikog klupskog rekorda. Tim Zinedina Zidana nije poražen na čak 30 uzastopnih utakmica u svim takmičenjima, a klupski rekord sa 34 susreta bez poraza drži tim koji je u sezoni 1988/89 vodio holandski trener Leo Benhaker.

U prethodnih 30 utakmica bez poraza "kraljevski klub" je ostvario 24 pobede, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dok je šest puta odigrao nerešeno. Poraz od Volfzburga u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona iz aprila ove godine sada je daleka prošlost. No, pred Zidanom i njegovim izabranicima je težak put do rušenja klupskog rekorda.

Prvo ih čeka najlakši deo posla, domaći meč sa Sportingom iz Hijona u La Ligi i u Kupu kralja protiv niželigaša Kultural Leonesa.

Onda slede dva velika ispita, prvo prvenstveni El Clasico sa Barselonom na Nou Kampu, a ako u tom susretu "prežive" onda igrače Reala čeka duel poslednjeg kola Lige šampiona protiv Borusije Dortmund na Santijagu Bernabeu.

Ukoliko u četiri utakmice ostanu neporaženi protiv Deportivo La Korunje u La Ligi 10. decembra na domaćem terenu ova generacija Reala imaće priliku da se upiše u klupsku istoriju, kao prva koja je odigrala 35 utakmica u nizu bez poraza.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.