Osumnjičeni priznao napad na autobus Dortmunda: Nisam hteo nikog da povredim

Izvor: RTS, 08.Jan.2018, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni priznao napad na autobus Dortmunda: Nisam hteo nikog da povredim

Osumnjičeni za bombaški napad na autobus fudbalera Borusije iz Dortmunda, Sergej V, priznao je da izvršio napad, ali da nije imao nameru da ubije ili povredi bilo koga.
Ovaj 28-godišnjak optužen je da je aktivirao tri ekslozivne naprave u blizini autobusa Borusije koji se kretao ka stadionu na meč protiv Monaka u Ligi šampiona 11. aprila prošle godine, a povrede su doživeli fudbaler Mark Bartra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i jedan pripadnik policije.

Optuženi je danas predao iskaz nemačkom sudu i tvrdi da je dizajnirao eksploziv tako da ne može nikome da naškodi, prenosi Skaj Sport.
Tereti se i da je imao za cilj da finansijski dobije od napada, s obzirom da se veruje da takav incident donosi veliki pad cene akcija kluba.
Suđenje Segeju V. počelo je prošlog meseca i suočava se sa doživotnom kaznom zatvora ako se proglasi krivim.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Napadač na autobus Borusije rekao da nije želeo nikoga da ubije

Izvor: Beta, 08.Jan.2018

Optuženi za prošlogodišnji bombaški napad na autobus fudbalera Borusije iz Dormtunda, priznao je danas da je to uradio, ali je rekao da nikoga nije želeo da povredi ili da ubije.Optuženi imenovan kao 28-godišnji Sergej V, u skladu s pravilima privatnosti u Nemačkoj, optužen je po 28 tačaka...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.