Magija - Barsa čekirala kartu za Berlin! (video)

Izvor: Sportske.net, 06.Maj.2015, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magija - Barsa čekirala kartu za Berlin! (video)

Fudbaleri Barselone stigli su do kapitalne prednosti pred revanš utakmicu polufinala Lige šampiona pošto su golovima Lionela Mesija i Nejmara "nokautirali" Bajern u završnici prvog susreta igranog na "Nou Kampu".

Fudbalski klasik koji smo u sredu uveče imali prilike da pratimo u potpunosti je opravdao očekivanja iako se činilo da će nedostajati samo golovi.

Sve do petnaestak minuta pre kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << utakmice Bajern je imao aktivan rezultat ali je onda na scenu stupio Argentinac Lionel Mesi koji je sa dva fantastična gola trasirao Barseloni put ka finalu u Berlinu a nemačkog giganta dotukao je Nejmar u trećem minutu nadoknade vremena.

Prva utakmica polufinala Lige šampiona između Barselone i minhenskog Bajerna završena je rezultatom 3:0 (0:0) pa ćemo naredne nedelje biti svedoci Bajernove (ne)moguće misije na "Alijanc Areni".

Golove pogledajte OVDE!

Večerašnju utakmicu igranu na "Nou Kampu" možemo opisati kao fantastičnu fudbalsku predstavu tokom koje smo na delu videli majstorije jednog od najboljih golmana, jednog od najboljih igrača, i jednog od najboljih trenera u istoriji ove igre.

Bivši trener Barselone Pep Gvardiola počeo je utakmicu sa trojicom defanzivaca ali je vrlo brzo bio prinuđen da koriguje formaciju usled naleta Katalonaca koje je Bajern jedva izdržao.

Urugvajac Luis Suarez oboren je u šesnaestercu u 4. minutu ali je sudija Nikola Ricoli pokazao da se igra nastavi, a isti igrač je devet minuta kasnije izašao sam pred Manuela Nojera i propustio najbolju priliku na utakmici.

Fantastičnom intervencijom Manuel Nojer je sprečio Barselonu da stigne do prednosti u ranoj fazi utakmice a samo do odlaska na odmor Nemac je napravio još nekoliko fenomenalnih poteza o čemu više možete pročitati OVDE!

Barselona je tokom prvih 45 minuta bila znatno bolji rival ali joj dominacija i nekoliko idealnih prilika za postizanje golova nisu doneli prednost.

Foto: Beta/AP Photo/EmilioMorenatti



Već na startu drugog dela Bajern je krenuo u opasan napad koji je na ivici šesnaesterca zaustavio Dani Alveš prekršajem na Robertom Levandovskim. Posle prekide Ćabi Alonso je samo pogodio živi zid pa je propala dobra prilika za goste iz Minhena.

Dve Nojerove intervencije sredinom drugog dela kao da su nagovestile da odbrana minhenskog Bajerna neće još dugo biti u stanju da zadrži nalete fantastične Barselone.

Sva lepota fudbalske igre Lionela Mesija isplivala je na površinu u 77. i 80. minutu kada je Argentinac u razmaku od tri minuta dva puta matirao Nojera i tako rešio pitanje pobednika!

Prvi pogodak Lionela Mesija usledio je nakon udarca sa ivice šesnaesterca dok je drugi gol demonstracija sile omalenog čarobnjaka. Nakon što je nanizao defanzivce Bajerna lob udarcem je prebacio Nojera i tako nokautirao protivnika.

Do kraja utakmice domaćin je samo stavio tačku na Bajernovu golgotu golom Brazilca Nejmara koji je trećim golom Bavarce stavio pred nemoguću misiju. Revanš utakmica na programu je za nedelju dana ali se čini da je finalista već poznat.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Fudbaleri Barse očarani: Mesija je nemoguće opisati, možete samo da ga gledate

Izvor: Blic, 07.Maj.2015, 00:08

Fudbaleri Barselone Đerar Pike i Havijer Maskerano bili su oduševljeni partijom Lionela Mesija, dvostrukog strelca i asistenta u trijumfu nad Bajernom sa 3:0 u prvom meču polufinala Lige šampiona..."Odigrali smo fantastično i odlično smo se branili, Bajern gotovo da nije imao šut u gol za ceo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.