Izvor: Sportal.rs, 22.Maj.2024, 11:41

"Kako da budem nacionalista ako sam svetski prvak?" Parlova je obožavalo 20 miliona ljudi, a kakav je zaista bio, za Sportal otkriva njegov sin Matko

Prvu titulu osvojio je sa 19 godina, tokom karijere imao je 310 borbi, od čega samo 13 poraza. Bio je evropski i svetski šampion, kako u amaterskom, tako i profesionalnom boksu, a sa ponosom je nosio i medalju sa Olimpijskih igara - jedan i neponovljivi Mate Parlov (1948 - 2008). Imali smo tu privilegiju da o velikim uspesima legendarnog Mate razgovaramo sa njegovim sinom Matkom u kafiću koji je Parlov senior otvorio u srcu Istre, Puli.

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.